Košarka
SPORTOVI
Košarka
OZLJEDE U PRVOM PLANU

NBA doigravanje: Clippersi šokirali Sunse, a Miami Buckse uz ozljedu Giannisa

Dva velika iznenađenja priredili su Clippersi i Miami u prvom kolu.

Kawhi Leonard (Foto: Afp)

Košarkaši Los Angeles Clippersa poveli su s 1-0 u pobjedama protiv Phoenix Sunsa u najjačem paru prvog kruga doigravanja NBA lige svladavši ih u njihovoj dvorani sa 115-110, a hrvatski centar Ivica Zubac odigrao je odličnu utakmicu s 12 koševa i 15 skokova za 29:42 minuta provedenih u igri.

Zubac je iz igre šutirao 5-8, dok je s linije slobodnih bacanja pogodio dva od četiri pokušaja.

I Sunsi i Clippersi uoči sezone svrstavani su u najuži krug favorita za naslov prvaka, a ona će za jedne završiti već nakon prvog kruga doigravanja. S obzirom na to da su napokon kompletni, Sunsi slove za favorite u ovom dvoboju, pogotovo zato što Clippersi ne mogu računati na ozlijeđenog Paula Georgea, no u prvoj utakmici u Phoenixu zablistao je Kawhi Leonard i još jednom pokazao kako je on jedan od najboljih košarkaša svijeta kada je zdrav.

Leonard briljirao protiv Sunsa

Leonard je vodio Clipperse do pobjede s 38 ubačaja, Eric Gordon je dodao 19, dok je Russell Westbrook usprkos lošem šutu od 3-19 i samo devet poena dao svoj doprinos s 11 skokova, osam asistencija i možda ključnom reakcijom u obrani kada je kod vodstva Clippersa 111-108 blokirao Devina Bookera prilikom prodora 12 sekundi prije kraja dvoboja te potom uspio izboriti i loptu za svoju momčad.

Kod Sunsa, kojima je ovo bio prvi poraz u punom sastavu otkako su u veljači angažirali Kevina Duranta, najučinkovitiji je bio upravo Durant s 27 poena, a tome je pridodao i 11 asistencija te devet skokova. Booker je postigao 26 koševa, dok je veteran razigravač Chris Paul imao 11 skokova i 10 asistencija, ali samo sedam ubačaja.

Druga utakmica ovih suparnika na programu je u noći s utorka na srijedu opet u Phoenixu, a plasman dalje izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

Lakersi vode

Uspješna na gostovanju na startu doigravanja bila je i druga momčad iz Los Angelesa, Lakersi, koji su svladali Memphis Grizzliese sa 128-112. Konačnih 16 razlike ne odaje pravu sliku utakmice jer je 3:11 minuta prije kraja bilo samo 113-112 za Lakerse, koji su potom zatvorili utakmicu serijom 15-0.

U neočekivanog junaka izrastao je Austin Reaves, koji je postigao sedam uzastopnih koševa kojima je odveo Lakerse do prednosti 120-112. Mladi razigravač u potpunosti je preuzeo konce igre u svoje ruke u tri uzastopna napada gostiju poentiravši iz prodora pa pogodivši tricu, a onda i šut za dva s pet metara.

Reaves je susret okončao s 23 koša, a prvi strijelac Lakersa bio je još jedan iznenađujući heroj Rui Hachimura, koji je ubacio 29 poena uz šut za tri 5-6. Svoj doprinos dale su i najveće zvijezde Lakersa, Anthony Davis s 22 koša i 12 skokova te LeBron James s 21 ubačajem i 11 skokova.

Osim poraza Grizzliese zabrinjava i situacija s njihovim najboljim igračem Jaom Morantom, koji je morao napustiti igru sredinom posljednje četvrtine, kada je u pokušaju zakucavanja preko Davisa nezgodno pao i sletio na zapešće desne ruke.

Morant je nakon toga napustio utakmicu i više se nije vraćao. Prema riječima trenera Taylora Jenkinsa, rendgenske snimke nisu pokazale kako je nešto slomljeno, no Morant bi zbog bolova u desnoj ruci mogao izbivati neko vrijeme, što bi uvelike umanjilo šanse njegove momčadi u doigravanju.

Najefikasniji kod Grizzliesa stoga je bio Jaren Jackson s 31 poenom, Desmond Bane je dodao 22, dok je Morant ostao na 18.

Druga utakmica ovih suparnika igrat će se u noći sa srijede na četvrtak također u Memphisu.

Bucksi poraženi, Giannis se ozlijedio

Ozljede su obilježile i prvu utakmicu Milwaukee Bucksa i Miami Heata, u kojoj je osmi nositelj Istoka Heat kao gost svladao prve Buckse sa 130-117. Domaći Bucksi loše su krenuli u susret, nakon nešto manje od osam minuta gubili su s 12-24, a onda se situacija dodatno pogoršala kada je njihov glavni igrač Giannis Antetokounmpo nezgodno sletio na leđa u jednoj akciji. Grčka zvijezda pokušala je nastaviti, ali je početkom druge četvrtine ipak morala napustiti dvoranu i završiti utakmicu sa šest poena i tri skoka.

Ni gosti iz Miamija nisu bili pošteđeni nesreće jer su tijekom druge četvrtine ostali bez Tylera Herroa, koji je u borbi za loptu slomio ruku, a do tog je trenutka Herro ubacio 12 pogodaka.

Još jednu brijatnu predstavu u doigravanju zato je imao Jimmy Butler, koji je predvodio Heat s 35 koševa i 11 asistencija, svestrani Bam Adebayo dodao je 22 ubačaja, devet skokova i sedam asistencija, dok Bucksima nije bilo dovoljno 33 poena Khrisa Middletona, 21 ubačaj Bobbyja Portisa s klupe te po 16 pogodaka i asistencija Jruea Holidaya.

Milwaukee i Miami svoju će drugu utakmicu igrati u noći sa srijede na četvrtak u Milwaukeeu.

Denver jedini slavio na svom parketu

Jedini domaćini koji su ostvarili pobjedu u nedjelju su prvi nositelji Zapada Denver Nuggetsi, koji su pregazili Minnesota Timberwolvese sa 109-80. Susret je bio odlučen u trećoj četvrtini, koju su domaći riješili u svoju korist s 32-14 te tako uoči posljednjih 12 minuta imali nedostižnu prednost 87-58, pa su glavni igrači oba sastava dobili odmor.

Prvi strijelac Nuggetsa bio je Jamal Murray s 24 ubačaja, Michael Porter dodao je 18 uz 11 skokova, a Nikola Jokić 13 uz 14 skokova. Kod gostiju Anthony Edwards je ubacio 18, a Karl-Anthony Towns 11 uz 10 skokova.

Druga utakmica igrat će se u Denveru u noći sa srijede na četvrtak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX