Košarka
SPORTOVI
Košarka
rocketsi izgubili

Sjajni Dončić postavio rekord karijere, ali Dallas je ipak izgubio

Samo dvije utakmice odigrane su u NBA-u, a u fokusu je slovenski wunderkind Dončić.

Luka Dončić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sinoć su u NBA-u odigrane dvije utakmice. Los Angeles Clippersi pobijedili su Dallas Maverickse, a Miami Heat Houston Rocketse.

LA Clippersi sa 125:121 slavili su kod kuće protiv Dallasa, a najzaslužniji za pobjedu bili su Danilo Gallinari s 32 koša i Lou Williams s 26.

Clippersi su ovom pobjedom okončali niz od četiri poraza, dok je za Maverickse ovo četvrti uzastopni poraz.

Dallasu nije pomogao ni rookie Luka Dončić, koji je utakmicu završio s 32 koša. Mladom Slovencu to je novi rekord karijere. J. J. Barea je dodao 19.

Clippersi su prvu četvrtinu zatvorili serijom od 16:7 za vodstvo od 30:27. Na poluvremenu Los Angeles vodi 65:54. Mavericksi se vraćaju u igru u trećoj četvrtini u kojoj su nadigrali Clipperse s 28:24.

Prvi put nakon prve četvrtine dolaze u vodstvo od 90:89 11 minuta do kraja. Clippersi preuzimaju kontrolu nad igrom nešto više od tri minute do kraja i ne ispuštaju prednost.

Miami Heat kod kuće je sa 101;99 bio bolji od Houston Rocketsa, koje je predvodio James Harden s 35 koševa, 12 asistencija i šest skokova. Eric Gordon promašio je tricu s lijevog krila 0,6 sekundi do kraja koja je mogla donijeti pobjedu Houstonu.

Josh Richardson za Heat je ubacio 22 koša, dok je Tyler Johnson dodao 19.

Houston je ostao bez Chrisa Paula, koji je morao utakmicu napustiti u drugoj četvrtini zbog ozljede lijeve prepone, a nije poznato koliko će dugo izbivati s terena.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider