Košarka
SPORTOVI
Košarka
žustra svađa u cavsima

Monstruozne večeri LeBrona, Georgea i Westbrooka

Bliži se kraj regularnog dijela sezone NBA lige, što znači da gotovo svaka utakmica sa sobom nosi posebnu težinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nedjelju je odigrao čak 12 utakmica najjače košarkaške lige svijeta, NBA lige, a pravi triler viđen je u Ohiju gdje je Cleveland ugostio Indianu Pacers. Dva produžetka bila su potrebna da dobijemo pobjednika! LeBron James predvodio je Cavse do druge uzastopne pobjede (135:130) s triple-double učinkom (41 poen, 16 skokova, 11 asistencija), dok s druge strane 43 koša Paula Georgea nije bilo dovoljno da Indiana odnese pobjedu.

I na kraju regularnog dijela utakmice i na kraju prvog produžetka, Cleveland se izvukao zahvaljujući Jamesu. U regularnom dijelu utakmice je s istekom vremena za napad pogodio za 104:104, dok je u prvom produžetku nesebično asistirao J.R. Smithu za tri poena. Tragičar je bio George koji je imao dva slobodna bacanja za pobjedu u prvih pet minuta, no promašio je prvo, ali pogodio drugo za drugi produžetak.

Cleveland je tricama Jamesa i Lovea dotukao Indianu u posljednih pet minuta, a treba spomenuti i svađu LeBrona i Tristana Thompsona na samom kraju utakmice. Izgledalo je ružno, a sve zbog nesporazuma oko toga tko je trebao preuzeti Georgea na šutu za tri poena. Nakon susreta obojica su rekli da se takve stvari događaju, ali i da je sve u redu.

Cavsi su tako nastavili potjeru za Bostonom koji i dalje vodi na Istoku. Celticsi su u prvoj utakmici večeri slavili na gostovanju u New Yorku kod Knicksa sa 110:94. New York je igrao još jednu utakmicu bez Carmela Anthonyja i Derricka Rosea, što je raspoloženi Boston iskoristio.

Sada slijedi veliki derbi, sudar Celticsa i Cavsa u Bostonu koji je na rasporedu za dva dana.

Russell Westbrook postao je prvi košarkaš u povijesti NBA lige koji je upisao pet uzastopnih triple-double učinaka uz ubačenih najmanje 30 koševa. On je u domaćem porazu Oklahome City Thundera protiv Charlotte Hornetsa (113:101) upisao 40 poena, 13 skokova i 10 asistencija. Sjajnu večer pokvario mu je Kemba Walker koji je ubacio 29 i predvodio svoju momčad do pobjede.

Westbrook je stigao do 40. triple-doublea u sezoni, te mu sada nedostaje još samo jedan da se izjednači s velikim Oscarom Robertsonom. Thunder do kraja ima odigrati još šest utakmica, a ukoliko u njima upiše dva trostruko-dvostruko učinka, Russ će ući u povijest kao jedini kojem je to pošlo za rukom.

Bojan Bogdanović bio je vrlo dobar u porazu Washington Wizardsa kod Golden State Warriorsa. Babo je zabio 20 u 139:115 porazu kod aktualnih viceprvaka. Za 28 minuta na parketu gađao je 6-11 iz igre, te 4-4 s crte slobodnih bacanja. Upisao je i šest skokova.

Steph Curry predvodio je Warriorse s 42 poena i devet pogođenih trica, dok je Draymond Green upisao triple-double s 11 poena, 12 skokova i 13 asistencija.

Phialdelphia 76ers našeg Darija Šarića poražena je u gostovanju kod Toronto Raptorsa 113:105, a naš je košarkaš bio limitiran na svega 23 minute zbog problema s petom. Riječ je o manjoj ozljedi koju Dario vuče već posljednjih nekoliko utakmica, no trener nije previše zabrinut.

Spomenimo još pobjedu drugoplasirane i trećeplasirane momčadi Zapada San Antonio Sprusa i Houston Rocketsa. Spursi su slavili protiv Utah Jazza 109:103, dok su Rocketsi gostovali u Phoenixu i slavili 123:116.

NBA utakmice koje su odigrane u nedjelju:

Miami Heat - Denver Nuggets 113-116

New York Knicks - Boston Celtics 94-110

Oklahoma City Thunder - Charlotte Hornets 101-113

LA Lakers - Memphis Grizzlies 108-103

Milwaukee Bucks - Dallas Mavericks 105-109

San Antonio Spurs - Utah Jazz 109-103

New Orleans Pelicans - Chicago Bulls 110-117

Toronto Raptors - Philadelphia 76-ers 113-105
(Dario Šarić je odigrao 23 minute za Philadelphiju, zabio je 16 koševa i upisao tri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu)

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 91-82
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 135-130 (dva produžetka)

Golden State Warriors - Washington Wizards 139-115
(Bojan Bogdanović je odigrao 28 minuta za Washington, upisao je 20 koševa, dva skoka, pet asistencija i dvije ukradene lopte)

Phoenix Suns - Houston Rockets 116-123

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider