Košarka
SPORTOVI
Košarka
spursi slavili protiv warriorsa

Bogdanović i Pacersi ispustili novi preokret i treću pobjedu protiv LeBronovih Cavsa!

Cavsi su ponovno imali 16 poena prednosti u jednom trenutku, no manje od pet minuta prije kraja Pacersi su poveli i bili na pragu novog velikog preokreta.

Galerija Bogdanović čuva LeBrona Jamesa (Foto: AFP) Manu Ginobili (Foto: AFP) Giannis Antetokounmpo (Foto: AFP) +1 Slavlje Washington Wizardsa (Foto: AFP)

Bojan Bogdanović i Indiana Pacersi bili su još jednom na rubu velikog preokreta i treće pobjede protiv Cleveland Cavaliersa, no tricaška završnica Kylea Korvera i dominantnost LeBrona u prodoru odnijela im je pobjedu iz ruku. Cleveland je slavio u četvrtoj utakmici serije 104:100 i poravnao rezultat u seriji na 2:2.

U trećoj je utakmici Cleveland vodio 17 razlike na poluvremenu, ali je Indiana to okrenula i u konačnici, na krilima Bojana Bogdanovića, slavila 92:90. Ovoga je puta Cleveland imao +16 u jednom trenutku, ali je to Indiana gotovo ponovno nadoknadila.

Poveli su Pacersi pred sami kraj utakmice, no onda su lakih poenima zaredali LeBron i Korver. Potonji je stavio dvije trice, LeBron je tri puta probio reket i "game over". Najbolji igrač današnjice upisao je 32 poena, 12 skokova i sedam asistencija, Korver je upisao 18, a po 12 JR Smith i Jordan Clarkson.

S druge strane najefikasniji je bio Domantas Sabonis s 19 poena, dok su po 17 ubacili Oladipo i Turner. Bogdanović je susret završio s 10 poena, uz šut iz igre 4-13 (2-8 za tricu), te šest skokova i dvije asistencije.

Peta utakmica na rasporedu je za tri dana u Clevelandu.

San Antonio Spursi spasili su prvu meč loptu i na krilima Manu Ginobilija slavili protiv aktualnih prvaka Golden State Warriorsa. Bilo je 102:90 za Spurse, koji su junački stigli do prve pobjede u seriji i sada zaostaju 1-3.

Podsjetimo, San Antonio je bez Kawhija Leonarda, koji navodno ne želi više igrati za momčad i traži trade ovog ljeta, ali i bez Gregga Popovicha kojem je u petak iznenada preminula supruga nakon borbe s teškom bolesti.

LaMarcus Aldridge bio je najefikasniji kod Spursa s 22 poena i 10 skokova, no Ginobili je bio taj koji je slomio Warriorse. S klupe je upisao 16 poena, tri skoka i pet asistencija, te je stavio najbitnije koševe u samoj završnici dvoboja kada se Golden State vraćao u susret.

Za dva dana se u Oaklandu igra peta utakmica, vjerojatno posljednja u ovoj seriji, jer je teško vjerovati da Spursi mogu do pobjede s obzirom na prikazano na prve dvije utakmice u gostima.

Rezultate u serijama su izjednačili Milwaukee Bucksi i Washington Wizardsi. Bucksi su sa 104:102 slavili protiv Boston Celticsa, dok su Wizardsi još jednom uvjerljivo pobijedili (106:98) najbolju momčad Istoka u regularnom dijelu sezone, Toronto Raptors, i poravnali rezultat u seriji na 2-2.

Bradley Beal je zabio 31 koš, a John Wall 27 za pobjedu Wizardsa. DeMar DeRozan je bio najučinkovitiji kod Raptorsa sa 35 poena, šest skokova i isto toliko asistencija.

Giannis Antetokounmpo zabio je pobjednički koš za Buckse 5.1 sekundu prije kraja, čime je poravnao rezultat u seriji prije povratka u Boston na petu utakmicu. "Greek Freak" je utakmicu završio sa 27 koševa, dok je Khris Middleton dodao 23. Peta utakmica se igra u Bostonu u utorak.

Pregled rezultata utakmica prvog kruga doigravanja NBA lige koje su odigrane u nedjelju:

ISTOČNA KONFERENCIJA

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 100-104
(Bojan Bogdanović je odigrao 33 minute za Indianu, zabio je 10 koševa i upisao šest skokova te dvije asistencije; Ante Žižić nije ulazio u igru za Cleveland)
(Momčadi su izjednačene na 2-2 u seriji na četiri pobjede)

Washington Wizards - Toronto Raptors 106-98
(Momčadi su izjednačene na 2-2 u seriji na četiri pobjede)

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 104-102
(Momčadi su izjednačene na 2-2 u seriji na četiri pobjede)

ZAPADNA KONFERENCIJA

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 103-90
(Golden State vodi 3-1 u seriji na četiri pobjede)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider