Košarka
SPORTOVI
Košarka
nezgodan pad

Stravična ozljeda potresla NBA: Warriorsi ostali bez još jednog igrača

NBA večer obilježila je stravična ozljeda mladog beka Warriorsa.

Ozljeda Patricka McCawa (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

U povratku na teren nakon loma palca desne ruke i osam propuštenih utakmica, Klay Thompson je ubacio 25 koševa i bio drugi strijelac Golden Statea u pobjedi 112:96 nad Sacramentom. Kevin Durant je postigao 27 poena za prvake koji su, čini se, opet izgubili igrača.

Naime, mladi branič Patrick McCaw morao je biti iznešen na nosilima nakon što je pri pokušaju zakucavanja i kontakta s Vinceom Carterom pao na leđa te ostao ležati desetak minuta uz vrlo bolan izraz lica. Zgroženi Carter nije imao namjeru ozlijediti suparnika, ali je McCaw nogom zapeo za njegovo tijelo, što je uzrokovalo rotaciju u zraku i težak pad. Dok je mladom braniču pružana pomoć, igrači obje momčadi okupili su se i zajednički molili da s mladim košarkašem bude sve u redu.

Košarkaši Bostona svladali su u svom TD Gardenu Toronto u derbiju Istoka sa 110:99 te tako smanjili zaostatak za Raptorsima na dvije pobjede u utrci za vodeće mjesto u Istočnoj konferenciji NBA lige.

Celticsi su pobjedu osigurali u posljednje četvrtini kojoj su nadigrali goste sa 28:15. Marcus Morris je s 25 koševa i devet skokova predvodio domaću momčad. Rookie Jayson Tatum ubacio je 24 poena uz šest skokova i četiri asistencije, dok je Terry Rozier postigao 21 koš i imao sedam asistencija. Kod Toronta je najbolji bio DeMar DeRozan s 32 koša, sedam skokova i sedam asistencija.

Ovim porazom Toronta, Houston je i teoretski osigurao naslov najuspješnije momčadi NBA lige u osnovnom dijelu sezone, a Raptorsi će se u posljednjih pet utakmica boriti za ''broj 1'' na Istoku s Bostonom.

Miami je na domaćem terenu propustio priliku potvrditi mjesto u doigravanju, porazom u produžetku 109:110 od Brooklyn Netsa. Slovenski reprezentativac Goran Dragić promašio je šut za pobjedu na kraju osnovnog dijela utakmice, a Dwyane Wade nije uspio pogoditi na kraju produžetka. Dragić i James Johnson su s po 18 koševa bili najefikasniji igrači Heata, dok su Netse do pobjede predvodili Rondae Hollis-Jefferson s 20 koševa i 14 skokova te Caris LeVert s 19 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Detroit je pobjedom u New Yorku 115:109 još uvijek zadržao minimalne izglede za plasman u doigravanje, dok je Washington svladao Charlotte sa 107:93 i potvrdio mjesto u doigravanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider