Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kakva večer

Iznenađujuća "metla" u NBA doigravanju: Boston pomeo Brooklyn, Dončić riješio Utah

Momčad Stevea Nasha porazom u svojoj Barclays Areni završila je ovu sezonu na razočaravajući način, bez da je ijednom vodila u dvoboju u kojem nije imala pravo na pogrešku.

Brooklyn Nets - Boston Celtics (Foto: Afp)

Košarkaši Boston Celticsa prva su momčad koja je izborila nastup u drugom krugu ovogodišnjeg doigravanja za NBA prvaka pobijedivši u četvrtoj utakmici serije prvog kruga odigranoj u New Yorku Brooklyn Netse sa 116-112.

Momčad Stevea Nasha porazom u svojoj Barclays Areni završila je ovu sezonu na razočaravajući način, bez da je ijednom vodila u dvoboju u kojem nije imala pravo na pogrešku. Boston je već u prvoj četvrtini došao do dvoznamenkaste prednosti koja je najveća bila pred kraj treće četvrtine, a iznosila je 15 koševa (90-75).

Netsi su se uspjeli vratiti i dovesti utakmicu do neizvjesne završnice, ali kao i u prethodna tri dvoboja, Celticsi su pokazali čvršće živce i više preciznosti.

Brooklyn je na 1:28 minuta prije kraja košem Kevina Duranta došao na samo koš zaostatka (108-109). No, isti je taj Durant 22.2 sekunde prije kraja pogodio samo jedno slobodno bacanje za 109-111, a na drugoj strani je Al Horford nakon promašaja Marcusa Smarta iz odbijanca poslao loptu kroz obruč.

Nakon što je Durant promašio tricu, Smart je s pogođena dva bacanja potvrdio pobjedu Celticsa i prolaz u drugi krug s maksimalnih 4-0.

Jayson Tatum je sa 29 koševa predvodio strijelce pobjedničke momčadi. Jaylen Brown je uz 22 poena imao i osam skokova, dok je Marcus Smart spojio 20 koševa i 11 asistencija. Odličnu rolu odigrao je Grant Williams koji je ubacio 14 poena pogodivši četiri trice iz šest pokušaja, a Al Horford je završio dvoboj sa 13 koševa.

Kevin Durant je za Netse u ovom dvoboju uspio postići 39 poena, ali je potrošio 31 šut. Pogodio je samo tri trice iz 11 pokušaja, a uz to je imao devet asistencija i sedam skokova. Seth Curry je ubacio 23, a Kyrie Irving 20 koševa.

Celticsi će u konferencijskom polufinalu igrati protiv boljeg iz sraza Milwaukee Bucksa i Chicago Bullsa u kojem aktualni NBA prvaci vode sa 3-1. Peta utakmica te serije na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak (1:30) po srednjoeuropskom vremenu u Milwaukeeju.

Dončićev Dallas poveo 3-2 protiv Bogdanovićevog Jazza

Očajnu večer imali su košarkaši Utah Jazza koji su na gostovanju u Dallasu poraženi sa 77-102 čime su Mavericski poveli sa 3-2 u seriji prvog kruga NBA doigravanja, a u otužnu sliku svoje momčadi uklopio se i Bojan Bogdanović koji je promašio svih devet pokušaja iz igre i ubacio tek dva koša iz slobodnih bacanja.

Bogdanović je pet puta promašio i za tricu, a kad je jednom uspio pogoditi, koš mu je poništen, jer je njegov suigrač Royce O'Neal sekundu prije toga napravio osobnu pogrešku na Luki Dončiću koji je tada bio bez lopte.

To je situacija koja najbolje oslikava kako je momčad iz Salt Lake Cityja izgledala u American Airlines Centeru u Dallasu. Ni Mavericksi nisu djelovali pretjerano razigrani u prvoj četvrtini, ali su konstantno gradili svoju prednost da bi u trećoj četvrtini eksplodirao Luka Dončić i riješio pitanje pobjednika.

U razmaku od dvije minute sjajni Slovenac je prvo pogodio dvije trice preko Bogdanovića, potom pogodio dva slobodna bacanja, a seriju od 11 uzastopnih koševa zaključio još jednom tricom. U trećoj četvrtini je postigao 19 od svoja 33 koša. Tome treba dodati i 13 skokova te pet asistencija.

Jalen Brunson je postigao 24 koša, a Dorian Finney-Smith 13.

Jordan Clarkson je sa 20 koševa bio najbolji strijelac Jazza, a Rudy Gobert je uspio spojiti 17 poena i 11 skokova.

Svoju nemoć i frustraciju zbog loše večeri Hassan Whiteside je odlučio iskaliti pet i pol minuta prije kraja kad je grubo prizemljio Dončića u pokušaju zakucavanja. Ipak, ponudio je Dončiću odmah ruku pomirenja, ali su se s Dallasove strane umiješali Reggie Bullock i Dorian Finney-Smith i zakuhali situaciju koja je završila samo naguravanjem. Suci su isključili Bullocka i Whitesidea.

Šesta utakmica serije na rasporedu je u noći s četvrtka na petak (4.00 sata) po srednjoeuropskom vremenu, a igrat će se u Salt Lake Cityju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider