Košarka
SPORTOVI
Košarka
NBA tržnica

Produžila prva zvijezda Sunsa: Benderov suigrač dobio astronomski ugovor

Ubojiti šuter će ostati u Phoenixu, koji okuplja momčad za budućnost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su u lipnju izabrali mladog, darovitog centra Deandrea Aytona kao prvog na NBA draftu, Phoenix Sunsi su svom novom treneru Igoru Kokoškovu osigurali i usluge prve zvijezde i najboljeg strijelca momčadi Devina Bookera za sljedećih pet godina.

Sunsi su sa Bookerom potpisali produženje postojećeg ugovora što bi, prema pisanju američkih medija, 21-godišnjem košarkašu trebalo donijeti 158 milijuna dolara, a to je maksimalan iznos koji mu je klub mogao ponuditi.

"Počašćen sam što se mogu vezati za Sunse na duže razdoblje. Sretan sam što sam u posljednje tri sezone Phoenix mogao zvati svojim domom, jer ova momčad i zajednica imaju posebno mjesto u mom srcu. Hvala Sunsima što su me izabrali i što vjeruju u mene. Veselim se budućnosti i nastojanju da osvojim naslov prvaka sa Sunsima", objavio je nakon potpisa ugovora Devin Booker na Twitteru.

Bookera je Phoenix izabrao na draftu 2015. godine kao 13. u prvom krugu. U svojoj trećoj NBA sezoni, ovaj je šuter u 54 utakmice osvnog dijela sezone ubacio 1346 koševa, odnosno 24,9 koševa u prosjeku, što mu je bio najbolji učinak u karijeri. Booker je tijekom posljednjeg All-Star vikenda odnio naslov pobjednika u natjecanju najboljih šutera trica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider