Košarka
SPORTOVI
Košarka
zaigrao i ante žižić

Bogdanović ne posustaje: S 29 poena produljio veliki niz i odveo Pacerse do važne pobjede!

Fantastičnu večer u NBA ligi imao je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bojan Bogdanović izjednačio je najbolji šuterski učinak sezone u pobjedi Indiana Pacersa protiv Milwaukee Bucksa. Bogdanović je ubacio 29 poena u pobjedi Pacersa 92:89, kojom su stigli na samo pola pobjede od trećeg mjesta i Cleveland Cavaliersa!

Bogdanović je pogodio devet od 13 šutova iz igre, a za tricu je gađao 5-7. Stavio je i šest od osam slobodnih bacanja, s tim da su posljednja dva bila ključna u samoj završnici utakmice, kada je Indiana otišla na +3.

Bogdanović je odigrao i ključnu ulogu uoči tih slobodnih bacanja, jer je uhvatio ključnu loptu kod podbacivanja 10 sekundi prije kraja, nakon čega je na njemu napravljen prekršaj šest sekundi prije kraja.

Podsjetimo, Bogdanović je 29. siječnja ostao bez ijednog poena protiv Charlotte Hornetsa, a od tada je na nizu od 13 utakmica u kojima je ubacivao dvoznamenkasti broj poena. U šest od tih 13 utakmica upisao je 20+ poena. Najduži je to Bogdanovićev niz utakmica (13) u kojima je ubacivao dvoznamenkasti broj poena.

Pacersi su trenutno četvrta momčad Istoka s 37 pobjeda i 27 poraza. Iako ju samo pobjeda i poraz Clevelanda dijeli od trećeg mjesta, isto ju tako samo tri pobjede razlike dijeli od osmog mjesta koje po novom drže Bucksi.

Od trećeg do osmog mjesta momčadi se nalaze unutar četiri pobjede razlike.

Pobjedu su upisali i Cleveland Cavaliersi, koji su pred svojim navijačima slavili protiv Detroit Pistonsa 112:90. Ante Žižić je dobio priliku zaigrati i u prvom i u drugom poluvremenu (nije dobio "garbage" (smeće) minute), te se istaknuo sa šest poena i skokova, te dvije asistencije i blokade!

Oduševio je komentatore utakmice koji su posebno uživali u njegove dvije blokade i ubačaju iz odbojke. Prvi centar Cavsa Tristan Thompson ozlijeđen je i neće ga biti jedno vrijeme, pa je trener Tyronn Lue odlučio pružiti priliku mladom hrvatskom centru. Prvu je priliku sjajno iskoristio.

Orlando Magic Marija Hezonje poražen je u gostima kod Utah Jazza. Jazz je slavio sa 94:80, a Orlando (20-44) mu se najviše približio na sedam koševa.

Hezonja je odigrao 20 minuta i zabio je deset koševa (šut iz igre 3/9, trice 2/6) te upisao tri skoka i dvije ukradene lopte. Najbolji strijelac Magica bio je Nikola Vučević sa 15 koševa, dok je Utahu predvodio Rudy Gobert sa 21.

Poraz su upisali i Phoenix Suns Dragana Bendera. Od njih je sa 125:103 bolji bio Miami Heat. Bender je u 30 minuta zabio šest koševa (šut iz igre 2/4, trice 2/3) i dodao isto toliko asistencija i dva skoka. Najbolji strijelac Phoenixa bio je Devin Booker sa 31 košem, a pobjedničku momčad predvodio je Hassan Whiteside sa 24.

Los Angeles Lakerse su sa 108:103 svladali Portland Trail Blazersi, a Ivica Zubac je u 16 minuta na terenu zabio sedam koševa (šut iz igre 2/3) i tome pridodao četiri skoka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider