Košarka
SPORTOVI
Košarka
Drama produžetaka

Fenomenalna utakmica Bojana Bogdanovića: Palo više od 300 poena, Pistonsi izgubili

Bogdanović je odigrao najbolju utakmicu ove sezone za Detroit te je bio prvi klupski strijelac s 36 poena za 43 minute igre.

Bojan Bogdanović i Jordan Clarkson (Foto: Afp)

Košarkaši Detroita su uz odličnu igru Hrvata Bojana Bogdanovića bili sasvim blizu tek četvrte pobjede u sezoni NBA lige, ali su na kraju ipak poraženi od Utah Jazza 148-154 nakon produžetka.

Detroit je vodio većinu utakmice u Salt Lake Cityju, kod kluba gdje je Bogdanović igrao prije dolaska među Pistonse. U neizvjesnoj završnici prvo je upravo Bogdanović pogodio tricu za 135-135 samo 15 sekundi prije kraja.

Na isti način je uzvratio Finac Markkanen pet sekundi prije kraja za vodstvo domaćina 138-135, ali je Detroitu produžetak osigurao Burks tricom sa zvukom sirene. U dodanom vremenu domaći sastav je ipak bio bolji te je ostvario 16. pobjedu u sezoni, a Detroit čak 31. poraz.

36 koševa, pet asistencija, sedam skokova

Bogdanović je odigrao najbolju utakmicu ove sezone za Detroit te je bio prvi klupski strijelac s 36 poena za 43 minute igre. Gađao je 13-26 iz igre uz 8-15 za tricu te 2-2 s linije slobodnih bacanja. Ostvario je i pet asistencija, sedam skokova te po jednu osvojenu i izgubljenu loptu.

Najbolje su ga pratili Cade Cunningham s 31 poenom i 12 asistencija te Alec Burks s 27 poena.

Za Utah nije nastupio Luka Šamanić, a najbolji su u ovom susretu bili Lauri Markkanen s 31 poenom i sedam skokova te Jordan Clarkson koji je s klupe postigao 36 koševa uz šest skokova.

Los Angeles Clippers su nastavili s odličnim igrama te su ovom prilikom svladali Phoenix u gostima 131-122. Na poluvremenu su gosti iz Los Angelesa već imali sasvim blizu 20 poena prednosti te su u nastavku tek održavali suparnika na distanci.

Hrvatski centar Ivica Zubac u pobjedničkom je sastavu odigrao 27 minuta te je postigao šest poena uz šut iz igre 2-4 i 2-2 s linije slobodnih bacanja. Dodao je tome tri skoka i dvije asistencije. Paul George je s 33 poena bio prvi strijelac, dok je Kawhi Leonard ubacio 30. Prvi je imao i sedam, a potonji osam skokova.

Najbolji igrač Phoenixa bio je Devin Booker s 35 poena uz šut 11-15 te 5-8 za tri poena.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider