Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Košarka
šarić i minnesota prekinuli crni niz

Bogdanović odigrao još jednu odličnu partiju, Indiana drži visoko treće mjesto Istoka

Bojan Bogdanović još je jednom predvodio Indianu Pacerse do pobjede u NBA ligi.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bojan Bogdanović odigrao je još jednu veliku utakmicu u pobjedi svoje Indiande, koja je zadržala treće mjesto Istočne konferencije uoči same završnice regularnog dijela sezone. Babo je s 27 koševa, šest skokova, asistencijom i dvije ukradene lopte bio ponajbolji igrač Indiane u domaćoj pobjedi 105:96 nad Chicago Bullsima.

Bogdanović je bio sjajan iz igre, te je pogodio devet od 14 pokušaja, od čega je za tricu gađao 4-5. Bila mu je to peta uzastopna utakmica s 20 poena i više. Darren Collison bio je nešto slabiji s 22 poena. Kod gostiju je najefikasniji bio Zach LaVine s 27 poena.

SAŽETAK BOGDANOVIĆEVE PREDSTAVE

"Nitko nije očekivao da ćemo biti u ovoj poziciji u kojoj smo sada, d ćemo i dalje igrati ovako dobro", izjavio je Bojan Bogdanović nakon domaće pobjede nad Chicagom.

Sa 42 pobjede Indiana je gotovo i teoretski osigurala plasman u doigravanje, a sljedećih 17 utakmica će odrediti s koje će pozicije ući u završni dio sezone. "Ludilo ožujka" je termin koji se koristi za doigravanje u američkoj sveučilišnoj ligi (NCAA), ali se bez ustručavanja može primijeniti i na Indiana Pacerse i raspored koji ih očekuje do kraja tekućeg mjeseca. U njemu će odigrati još 12 utakmica, od toga će čak osam biti u gostima, redom kod momčadi koje se bore za doigravanje ili hvataju što bolju poziciju (Milwaukee, Philadelphia, Denver, Portland, LA Clippers, Golden State, Oklahoma City, Boston).

"Imamo težak raspored, ožujak će biti naporan. No, nitko nije očekivao da će biti u ovoj poziciji u kojoj smo sada, da ćemo i dalje igrati ovako dobro. No, još uvijek smo tu i dovoljno smo dobri da i u ožujku igramo na visokoj razini", zaključio je Bogdanović.

Pobjedu je nakon tri uzastopna poraza ostvarila i Minnesota Timberwolves, koja je na svom parketu sslavila protiv Oklahome City Thundera sa 131:120. Dario Šarić je kao član početne postave Timberwolvesa upisao 10 koševa, sedam skokova i dvije asistencije. Iz igre je uputio tek pet lopti i pogodio tri, dok je s linije slobodnog bacanja bio nepogrešiv (2-2).

Pravu rezultatsku katastrofu doživjeli su aktualni prvaci Golden State Warriorsi, koje je u njihovoj Oracle Areni svladao Boston sa 128:95. Celticse je sa 30 koševa i sedam skokova predvodio Gordon Hayward, dok su kod Warriorsa Steph Curry, Kevin Durant i DeMarcus Cousins gađali skromnih 17-44 iz igre.

NBA rezultati, 5.3.

Indiana - Chicago 105-96
(B. Bogdanović 34:57 min, 27 k, šut 9/14, 6 s, 1 a, 2 ol)

Minnesota - Oklahoma City 131-120
(D. Šarić 23:45 min, 10 k, šut 3/5, 7 s, 2 a)

Toronto - Houston 95-107

Golden State - Boston 95-128

Memphis - Portland 120-111

Philadelphia - Orlando 114-106

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider