Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bogdan slavio

Bogdanovićev najbolji učinak sezone i utakmice, ali promašio šut za pobjedu

Bojan Bogdanović je s 27 koševa imao najbolji učinak u ovoj sezoni i bio prvi strijelac dvoboja Indiane i Sacramenta, ali su Pacersi poraženi na gostovanju sa 111-110.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jedan ubačaj nedostajao je Bojanu Bogdanoviću da iziđe kao veliki pobjednik sraza sa prezimenjakom Bogdanom, ali je pokušaj hrvatskog reprezentativca u završnici dvoboja košarkaša Indiane i Sacramenta bio neprecizan pa su Kingsi došli do vrijedne pobjede 111-110.

"To je bila akcija koju smo tražili, da Bogey (nap. a. američki nadimak Bojana Bogdanovića) i Domas (nap. a. Domantas Sabonis) odigraju 'dva na dva'. Uspjeli su, imali smo otvoren šut koji Bojan, nažalost, nije pogodio", izjavio je nakon dvoboja trener Indiane Nate McMillan.

Tako je njegova momčad ostala bez pobjede, iako je Bojan Bogdanović s 27 koševa, uz šut 10/19, imao najbolji učinak u ovoj sezoni i bio prvi strijelac dvoboja Indiane i Sacramenta. Bogdan Bogdanović je na suprotnoj strani svojim ulaskom s klupe dao ton igri Kingsa i završio dvoboj sa 20 koševa (šut 7/12), šest asistencija, dva skoka i dvije osvojene lopte.

"On me dobio u poenima, a ja sam došao do pobjede. Bojan je odličan igrač, oba Bogdanovića su odlični igrači. Samo smo različiti. On je bolji realizator, a ja sam više za otvaranje prostora suigračima", izjavio je nakon dvoboja srbijanski reprezentativac Bogdan Bogdanović o srazu s najboljim hrvatskim košarkašem.

U izjednačenom dvoboju, u kojem su se momčadi 25 puta izmjenjivale u vodstvu, o pobjedniku su presudili detalji. Indiana je imala 25 izgubljenih lopti, najviše ove sezone, a dopustili su gosti i 14 napadačkih skokova Sacramentu. Iz takve je situacije domaći centar Willie Cauley-Stein 16 sekundi prije kraja zakucao za, kasnije se pokazalo, konačnih 111-110, nakon promašaja De'Aarona Foxa. Cauley-Stein je dvoboj završio sa 17 koševa i 13 skokova, a Fox je ubacio 15 poena.

Indiana je odigrala i sedmu utakmicu bez svog najboljeg igrača Victora Oladipa, koji još uvijek nije zaliječio ozlijeđeno koljeno i nema određen datum do kojeg bi se trebao vratiti na parket. Oladipo je propustio posljednjih sedam utakmica u kojima su Pacersi imali učinak 3-4.

Minnesota je na svom terenu poražena od Bostona sa 118-109, a Gordon Hayward je odigrao svoju najbolju utakmicu u dresu Celticsa postigavši 30 koševa uz devet skokova i osam asistencija. Kyrie Irving je ubacio 21 koš uz devet asistencija, a Jayson Tatum je spojio 19 poena i devet skokova.

Najbolji igrač Minnesote bio je Derrick Rose s 26 koševa i četiri asistencije. Dario Šarić je za Timberwolvese igrao 20 i pol minuta te za to vrijeme postigao sedam koševa (šut 3/7), imao četiri skoka i jednu asistenciju.

Unatoč povratku Stephena Curryja, nakon što je propustio 11 utakmica, Golden State Warriorsi su poraženi sa 111-102 na gostovanju u Detroitu. Aktualni prvaci su imali minimalnu prednost u prvoj četvrtini i držali priključak do početka drugog perioda. No, Pistonsi su do sredine treće četvrtine stvorili 14 koševa prednosti. Pred kraj tog dijela igre Warriorsi su zaprijetili preokretom, došli do samo dva koša zaostatka (78-76), ali bliže od toga nisu stigli.

Curry je u povratku nakon ozljede prepona ubacio 27 koševa (šut 10/21), jedan manje od Kevina Duranta koji je imao i sedam asistencija te šest skokova. Klay Thompson je ubacio 21 koš. No, Warriorsi su za tricu gađali loših 6/26.

Detroit su do pobjede predvodili Blake Griffin s 26 koševa i Andre Drummond sa 16 poena i 19 skokova. Pistonsi su imali šestoricu igrača s dvoznamenkastim učinkom, igrači s klupe su doprinijeli sa 42 koša, a od njih je najbolji bio Stanley Johnson koji je ubacio 19 poena uz sedam skokova.

Iako su poraženi sa 121-105 na gostovanju kod Houstona, u taboru Chicaga imali su razloga za slavlje. Naime, u momčad im se vratio Finac Lauri Markkanen. Nakon dugotrajnog oporavka od ozljede lakta, finski košarkaš je u povratku odigrao 25 i pol minuta te postigao 10 koševa uz četiri skoka. Rocketse su do pobjede vodili James Harden sa 30 koševa, sedam asistencija i šest skokova te Clint Capela sa 18 poena i 15 skokova.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider