Košarka
SPORTOVI
Košarka
Svira se Jazz

Utah sredila mega-momčad, Bogdanović stavio četiri trice, Zubac slavio u hrvatskom obračunu

Brooklyn, koji je bio bez Jamesa Hardena, Kevina Duranta i Kyriea Irvinga, predvodio je sa 23 ubačaja Alize Johnson.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaši u NBA su sinoć imali odličnu večer, Bojan Bogdanović je zabio 18 koševa u pobjedi svojih Utah Jazza nad Brooklyn Netsima, Ivica Zubac i Luka Šamanić su u međusobnom obračunu Los Angeles Clippersa i San Antonio Spursa ubacili svaki po 14 koševa, jedino je skromniji učinka imao Dario Šarić u porazu svojih Phoenix Sunsa.

Utah Jazz su u Salt Lake Cityju s visokih 118-88 nadigrali Brooklyn Netse koji su igrali bez svojih najvećih zvijezda. Bogdanović je na terenu proveo 24 minute i uz šut iz igre 5/8, a za trice 4/6 zabio 18 koševa uz tri skoka i tri asistencije. Najbolji pojedinac Utaha bio je Donovan Mitchell koji je utakmicu završio sa 27 koševa, sedam asistencija i šest skokova.

Brooklyn, koji je bio bez Jamesa Hardena, Kevina Duranta i Kyriea Irvinga, predvodio je sa 23 ubačaja Alize Johnson.

U međusobnom okršaju San Antonio Spursa i Los Angeles Clippersa u Alamu slavili su sa 134-101 Clippersi. Zubac je odigrao 33 minute, a do učinka od 14 koševa došao je uz stopostotni šut iz igre 5/5. Tome je pridodao osam skokova, jedan blok, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.

Kawhi Leonard je bio najbolji u reodvima pobjedničke momčadi, on je pobjedi pridonio sa 25 koševa, dok je Marcus Morris dodao 20.

Los Angeles nije gubio ni u jednom trenutku utakmice, nakon prve četvrtine je vodio 12 koševa, na poluvremenu su imali prednost od 14 koševa da bi u zadnjoj četvrtini tu prednost povećali na 35 koševa.

DeMar DeRozan je bio najbolji strjelac Spursa sa 19 poena, a Luka Šamanić je odigrao 18 minuta i u porazu svoje momčadi sudjelovao također sa 14 koševa (šut iz igre 6/8, trice 0/1) čemu je dodao četiri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

Phoenix Sunsi Darija Šarića poraženi su u gostima kod Orlando Magica, domaćin je slavio sa 112-111.

Evan Fournier je zabio odlučujući koš 6.4 sekundi prije kraja, a Nikola Vučeić je ubacio 27 koševa uz 14 skokova za Orlando. Fournier je dodao 21 koš. Devin Booker je sa 25 pogodaka, sedam skokova i isto toliko asistencija predvodio Phoenix, a Šarić je u 14 minuta zabio četiri koša (šut iz igre 2/6, trice 0/1) te upisao pet skokova i jednu asistenciju.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider