Košarka
SPORTOVI
Košarka
Šef sudaca se oglasio

Bogdanović ubacio 13 poena u kontroverznoj pobjedi Knicksa, suci su priznali da su pogriješili

Sporni trenutak dogodio se osam sekundi prije kraja kada je Donte DiVincenzo iz New Yorka skočio za loptom blizu polovice igrališta i zabio se u noge Ausara Thompsona, koji je pokušavao preuzeti kontrolu nad loptom.

Bojan Bogdanović (Foto: Afp)

New York Knicksi Bojana Bogdanovića su sinoć kod kuće sa 113-111 pobijedili Detroit Pistonse a pobjedu im je osigurao Josh Hart koji je zabio koš 2,8 sekundi prije kraja.

Sporni trenutak dogodio se osam sekundi prije kraja kada je Donte DiVincenzo iz New Yorka skočio za loptom blizu polovice igrališta i zabio se u noge Ausara Thompsona, koji je pokušavao preuzeti kontrolu nad loptom. Nije dosuđen prekršaj, a lopta je završila u rukama Jalena Brunsona iz Knicksa, koji je dodao Hartu za odlučujući koš 2,8 sekundi do kraja.

Šef sudačke ekipe James Williams kasnije je priznao da je to trebao biti prekršaj.

"Nakon pregleda nakon utakmice, utvrdili smo da je Thompson prvi došao do lopte, a zatim mu je oduzeta prilika da dođe u posjed lopte", rekao je James Williams. "Stoga je trebao biti dosuđen prekršaj Donteu DiVincenzu iz New Yorka."

Brunson je skupio 35 poena i 12 asistencija dok su Knicksi 14. uzastopni put pobijedili Pistonse. Hart je upisao 23 poena, osam skokova i šest asistencija, dok je DiVincenzo ubacio 21 poen. Bojan Bogdanović je odigrao 21:47 minuta za Knickse i zabio 13 koševa (šut iz igre 5/11, trice 3/8) pridodavši tome šest skokova i jednu asistenciju.

Cade Cunningham je ubacio 32 koša uz osam asistencija za Pistonse, koji su izgubili šest puta zaredom.

U preostale tri utakmice koje su sinoć odigrane u NBA slavili su gosti. Miami Heat, iako oslabljen, u gostima je sa 121-110 pobijedio Sacramento Kingse.

Igrajući bez zvijezde Jimmyja Butlera, Miami je predvodio Bam Adebayo koji je ubacio 28 koševa uz 10 skokova i sedam asistencija za Heat.

Butler i Nikola Jović nisu imali pravo igrati protiv Kingsa jer su odradili po jednu utakmicu suspenzije zbog sudjelovanja u borbi tijekom Miamijeve pobjede u New Orleansu u petak. Thomas Bryant započeo je suspenziju od tri utakmice u Sacramentu.

Heat je također bio bez Tylera Herroa i Terryja Roziera, obojica zbog ozljeda koljena.

Kevin Love je dodao 19 koševa, a Haywood Highsmith 15 za Heat kojem je ovo četvrta pobjeda zaredom.

Kod Sacramenta najbolji je bio Keegan Murray s 28 poena, dok je Domantas Sabonis utakmicu završio s 14 skokova i 10 asistencija, ali je ubacio samo 14 poena.

Toronto Raptorsi su također u gostima sa 130-122 pobijedili Indiana Pacerse a do pobjede ih je predvodio Scottie Barnes s triple-double učinkom od 21 koša, 12 skokova i 12 asistencija. RJ Barrett je dodao 24 koša, a Gradey Dick 18 poena, od čega su četiri trice.

Indianu je predvodio Pascal Siakam s 27 poena i devet skokova.

Brooklyn Nets su sa 111-86 nadigrali Memphis Grizzliese na njihovom terenu. Dennis Schroder ubacio je 18 koševa za Brooklyn koji je ostvario svoju prvu pobjedu pod privremenim trenerom Kevinom Olliejem. Cam Thomas dodao je 14 koševa za Netse, ali je izašao zbog ozljede desnog gležnja.

Lamar Stevens je predvodio Grizzliese sa 17 poena, a Jaren Jackson Jr. je ubacio 15 koševa.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider