Košarka
SPORTOVI
Košarka
napokon opet na parketu

Babo se vratio: Dobra partija u uvjerljivoj pobjedi na startu sezone

Bojan Bogdanović odigrao je prvu službenu utakmcu nakon operacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Utah Jazza otvorili su novu NBA sezonu gostujućom pobjedom protiv Portland Trail Blazersa 120:100 uz 15 koševa Bojana Bogdanovića.

Hrvatski je reprezentativac u svom prvom službenom nastupu nakon ožujka, na parketu Moda Centra, kako se sada zove Rose Garden, za 33 minute ubacio 15 koševa uz šut iz igre 5:14, pri čemu je za tri poena gađao 4:11 te dodao šest skokova i dvije asistencije.

Najbolji igrač u gostujućim redovima bio je Rudy Gobert s 20 koševa i 17 skokova, dok je Donovan Mitchell imao 20 koševa i pet aistencija.

Utah je snažno ušao u susret i gosti su nakon prve četvrtine vodili sa sedam, a na poluvremenu sa +21 razlike (65:44), nakon čega su rutinski održavali prednost. Dodajmo kako su Jazzeri ubacili čak 19 trica.

gol expired Kaos na startu NBA lige: Koronavirus pokosio Houston, James Harden kažnjen zbog kršenja protokola divider

Portlandova zvijezda Damian Lillard u prvom poluvremenu nije uspio zabiti niti jedan koš, a do kraja je ubacio svega devet koševa. Najefikasniji u domaćim redovima bili su CJ McCollum s 23 koša, te Carmelo Anthony sa 15 koševa.

Uspješno su startali i Phoenix Sunsi pobijedivši Dallas Maverickse sa 106:102. Nažalost, Dario Šarić nije nastupio za Sunse zbog ozljede.

Šest igrača domaće momčadi imalo je dvoznamenkasti broj koševa, najviše Devin Booker koji je ubacio 22, Mikal Bridges s 18, te Cameron Johnson s 15 koševa.

Luka Dončić zabilježio je 32 koša, osam skokova i pet asistencija za Dallas.

Nije nastupio niti Luka Šamanić za San Antonio Spurse koji su na gostovanju pobijedili Memphis Grizzliese s 131:119.

gol expired Ljubav ne zna za godine: Djedica koji slavi gol postao hit, pogledajte tu euforiju divider

DeMar DeRozan sa 28 koševa i devet asistencija, te Dejounte Murray s 21 košem i LaMarcus Aldridge sa 20 koševa predvodili su Spurse, dok je kod Memphisa sjajan bio Ja Morant s 44 koša i devet asistencija.

U jednoj od najzanimljivijoj utakmici večeri Boston je pobijedio Milwaukee sa 122:121.

Junak susreta postao je Jayson Tatum koji je preko najboljeg igrača suparničke momčadi Giannisa Antetokounmpa zabio tricu za 122:120 svega 0.5 sekunde prije kraja susreta. No, Bucksi su u preostalom vremenu imali priliku izjednačiti, ali je Antetokounmpo pogodio samo jedno slobodno bacanje za konačnih 122:121.

Tatum je ukupno zabio 30 koševa, uz sedam skokova, Jaylen Brown ubacio je 33, a Jeff Teague 19 koševa. Goste je predvodio Antetokounmpo sa 35 koševa i 13 skokova, a Khris Middleton upisao je double-double od 27 poena i 14 skokova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider