Košarka
SPORTOVI
Košarka
curry gubio živce

Bogdanović i Pacersi sredili Spurse, Cleveland očajan, Golden State šokiran!

Vrlo dobru utakmicu u dresu Indiane odigrao je Bojan Bogdanović, dok su neočekivane poraze upisali Cleveland i Golden State.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lanjski finalisti NBA lige Golden State Warriorsi i Cleveland Cavaliersi doživjeli su neočekivane domaće poraze u noćašnjim utakmicama. Cavsi su izgubili od New York Knicksa, a Dubsi od Detroit Pistonsa.

Nakon svih silnih rošada tijekom ljeta, igra Clevelanda ne liči na ništa! Pobjedom se osladio čak i New York, koji slovi za jednu od najlošijih momčadi u ligi ove sezone. Bilo je 114:95 za momčad koju je do pobjede predvodio Tim Hardaway Jr. s čak 34 poena! Kristaps Porzingis je dodao 32 uz 12 skokova.

LeBron James bio je na pragu triple-doublea, ali se zaustavio na 16 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Najbolji strijelac bio je Kevin Love s 22 poena.

Warriorsi su u drugom poluvremenu imali 14 poena prednosti u odnosu na Pistonse, no u konačnici su izgubili 115:107. Sve je krenulo nizbrdo kada je Steph Curry po prvi put ove sezone promašio slobodno bacanje (nakon 52 pogođena). Kao da je to označilo početak preokreta koji su predvodili Avery Bradley i Reggie Jackson.

Ključ poraza Golden Statea bile su izgubljene lopte, kojih je bilo čak 26. Klay Thompson je imao 29 poena, Durant 28, a Curry 27.

Vrlo je dobru utakmicu odradio Bojan Bogdanović u dresu Indiane, koja je s 97:94 slavila protiv San Antonio Spursa. Babo je za 33 miunte na parketu upisao 15 poena i osam skokva, te je bio jedan od najzaslužnijih što Pacersi vode na poluvremenu 53:48.

Čovjek koji je odveo Pacerse do pobjede u završnici bio je Victor Oladipo, koji je zabio 13 od svoja 23 poena u posljednjoj četvrtini, uključujući tricu 10 sekundi prije kraja za vodstvo Indiane 95:94. Nepogrešiv je iz igre bio Domantas Sabonis, koji je pogodio svih 9 šuteva! Ubacio je 22 poena i upisao 12 skokova.

Spursi su i dalje bez Kawhia Leonarda koji ima problema s ozljedom kvadricepsa. U takvoj situaciji se najviše oslanjaju na LaMarcusa Aldridgea, koji je noćas zabio 26 poena i upisao 8 skokova. Pau Gasol dodao je 17 koševa, uz 7 skokova i 5 asistencija.

U ostalim utakmicama Milwaukee je kao gost slavio protiv Atlante (117:106), Denver je bio bolji od Broolyna (124:111), Charlotte je pred svojim navijačima bio bolji od Orlando Magica našeg Marija Hezonje (11 minuta, 2 poena) rezultatom 120:113 i Washington je razbio Sacramento Kingse u gostima s čak 27 poena razlike (110:83).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider