Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bogdanović solidan

VIDEO Jokić poludio na svog trenera pa promašio šut za pobjedu

Iza nas je uzbudljiva NBA večer u kojoj su se sastali teškaši Zapada - Denver Nuggetsi i Phoenix Sunsi.

Nikola Jokić (Foto: Afp)

Neizvjesnu utakmicu punu preokreta odigrali su i prvaci Denver Nuggetsi, koji su na kraju na domaćem terenu izgubili od Phoenix Sunsa sa 107:117 nakon produžetka.

Gosti iz Arizone u trećoj četvrtini imali su 19 pogodaka prednosti (79:60), domaći su na ulasku u posljednju minutu četvrtog dijela poveli sa 102:99, no onda je Kevin Durant pogodio tricu za 102:102, a u posljednjem napadu lopta je došla u ruke Nikole Jokića, koji s četiri metra iskosa ipak nije pogodio za pobjedu Nuggetsa. U dodatnih pet minuta puno bolji bili su Sunsi.

Erling Haaland Haaland izazvao paniku u Engleskoj: Real Madrid slaže nove Galacticose divider

Susret ozbiljnih predendenata na naslov odigran je gotovo u play-off intenzitetu, što potvrđuje i situacija pet minuta prije kraja utakmice. Jokić je tada žestoko reagirao kada su suci označili da je lopta izašla izvan granica igrališta i da pripada Sunsima. Srbin je gestikulirao prema svom treneru Mikeu Maloneu i opetovano tražio pregled snimke.

Jokićevu reakciju pogledajte OVDJE.

Kevin Durant zaključio je susret s 35 koševa, Grayson Allen dodao je 28 za pobjednike, dok su Jamal Murray s 28 pogodaka i Nikola Jokić s 25 ubačaja i 16 skokova predvodili poražene.

Denver je s omjerom 42-20 pao na treće mjesto Zapada, dok je Phoenix s 36-26 šesti na Zapadu i kad bi doigravanje počelo u ovom trenutku, to bi bio par prvog kruga.

Bogdanović solidan, Dončić reda triple-double učinke, ali...

Ozljedama prorijeđeni New York Knicksi upisali su domaći poraz 100:116 od Atlanta Hawksa u NBA ligi, a hrvatski košarkaš u redovima Knicksa Bojan Bogdanović postigao je 19 koševa (šut za dva 2-7, trica 4-11, slobodna bacanja 3-3) uz tri skoka za 30:58 minuta provedenih u igri.

Francis Ngannou VIDEO Šarmer Ngannou: Slao poruke Kim Kardashian pa se bizarno u intervjuu upucavao novinarki divider

Od ranije ozlijeđenima Juliusu Randleu, OG Anunobyju i Mitchellu Robinsonu u prvom redu gledališta u Madison Square Gardenu za ovu utakmicu u "civilnoj odjeći" pridružio se i Jalen Brunson, pa je trener Knicksa Tom Thibodeau koristio samo osam igrača.

Da je košarka momčadski, a ne pojedinačni sport još se jednom pokazalo i u dvoboju Dallas Mavericksa i Indiana Pacersa u kojem su gosti iz Indiane slavili sa 137:120.

Čak je devet igrača Pacersa postiglo dvoznamenkast broj koševa, najviše Myles Turner 20, dok su Mavsi izgubili treću utakmicu zaredom usprkos novom triple-doubleu Luke Dončića od 39 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Bila je to četvrta uzastopna utakmica Dončića s triple-doubleom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider