Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zubac odličan za 18 minuta

Sjajni Bogdanović predvodio Jazz do nove pobjede: ''Tako se pobjeđuje na gostovanjima''

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović predvodio je Utah Jazz do gostujuće pobjede protiv Chicago Buillsa sa 102:98.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bogdanović je u 34 minute provedene na parketu United Centra zabio 19 koševa uz šut 5-10 za dva, 0-5 za tricu te 9-9 s linije slobodnih bacanja, te dodao šest skokova i jednu asistenciju. Rudy Gobert upisao je 17 koševa i 12 skokova, a Donovan Mitchell 17 koševa i sedam asistencija.

Bullsi su početkom drugog poluvremena imali 11 koševa prednosti, ali su gosti serijom 24-4 preokrenuli rezultat u svoju korist. Chicago je u završnici uspio izjednačiti na 96:96, ali Jazz je u posljednjim trenucima iščupao pobjedu.

"Svi su napravili nešto u određenom vremenu kako bi nam pomogli u pobjedi", kazao je trener Utaha Quin Snyder nakon četvrte uzastopne pobjede te dodao: "Tako se pobjeđuje na gostovanjima i tako se pobjeđuje u neizvjesnim susretima."

Kod domaćina, koji su upisali treći poraz u zadnja četiri susreta, najefikasniji je bio Zach LaVine s 26 koševa.

Slavili su i LA Clippersi našeg Ivice Zupca. U Staples Centru pobijedili su Detroit Pistonse sa 126:112.

Zubac je igrao 18 minuta te ubacio osam koševa uz šut 4-5 i dodao pet skokova, četiri blokade i jednu asistenciju. Kod Clippersa najefikasniji su bili Montrezl Harrell s 23, Lou Williams s 22 koša te Kawhi Leonard s 18 koševa, šest skokova i pet asistencija.

Međutim, više od radosti zbog pobjede navijače Clippersa zabrinula je ozljeda Paula Georgea, koji je igrao samo prvo poluvrijeme te ubacio 12 koševa.

"Nije se dogodilo ništa zabrinjavajuće. Samo je osjetio zatezanje tetive i zbog toga se u nastavku susreta odmarao", kazao je trener Clippersa Doc Rivers.

Pistonse, koji su upisali osmi poraz u posljednjih devet susreta, predvodili su Bruce Brown s 15 te Christian Wood i Derrick Rose s po 14 koševa.

Miami Heat fantastičnom je obranom ''uništio'' aktualnog prvaka Toronto pobijedivši s 84:76.

Bila je to obrambeno najbolja utakmica Heata ove sezone te najgora napadačka igra Toronta u posljednje četiri godine. Raptorsi su imali svega 31 posto šuta te očajnih 6-42 za tri poena,

"Odigrali smo fantastičnu obranu, uništili smo ih", kazao je prvi strijelac Heata Bam Adebayo s 15 koševa i 14 skokova. Rookie Tyler Herro zabio je 13 koševa, pri čemu 11 u nizu u drugom dijelu, te Goran Dragić s 13 koševa.

Toronto, koji je nastupio bez tri startera (Marc Gasol, Pascal Siakam, Norman Powell) predvodili su Serge Ibaka (19 koševa, 10 skokova) i Kyle Lowry (15 koševa, osam asistencija).

U večeri u kojoj je NBA liga objavila kako je Luka Dončić sakupio najviše glasova u prvom tjednu glasanja za All-Star utakmicu koja će se održati u Chicagu 16. veljače, slovenski košarkaš je još jednom pokazao zašto ga navijači obožavaju.

Dončić je u pobjedi Dallas Mavericksa protiv Brooklyn Netsa 123:111 zabio 31 koš uz 13 skokova i sedam asistencija.

Seth Curry dodao je 25, a Maxi Kleber 18 koševa. Kod Netsa je sedam igrača upisalo dvoznamenkasti broj koševa, najviše Spencer Dinwiddie s 19 koševa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider