Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zubac bolji od Šarića

Maestralna utakmica Bogdanovića koji je režirao preokret i donio veliku pobjedu Jazza

Hrvatski košarkaši reprezentativac Bojan Bogdanović odigrao je još jednu odličnu utakmicu za Utah Jazz ubacivši 30 koševa (šut za dva 5-11, trica 6-11, slobodna bacanja 2-2) u domaćoj pobjedi sa 109:102 protiv Orlando Magica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bogdanović je za 37 minuta provedenih na parketu ostvario i po pet skokova i asistencija te jednu osvojenu loptu, i to u ključnom trenutku dvoboja. Upravo je naš reprezentativac nakon polaganja 2:11 minuta prije kraja doveo Jazz u vodstvo 99:98, a u sljedećem napadu Magica osvojio je loptu i u protunapadu ponovno poentirao te tako odveo svoj sastav do prednosti od 101:98. To vodstvo Utah Jazz više nije ispuštao do kraja susreta.

Domaći je sastav vodio gotovo tijekom čitave utakmice samo, no sredinom posljednje četvrtine upao je u "crnu rupu", pa su gosti serijom 15:0 stigli do prednosti 97:90 četiri i pol minute prije kraja. Tada su se ipak "probudili" Bogdanović i Donovan Mitchell te serijom svojih ubačaja spriječili iznenađenje.

Mitchell je kao i Bogdanović susret okončao s 30 poena, dok su kod gostiju najefikasniji bili DJ Augustin s 22 i Evan Fournier s 19 poena.

S omjerom pobjeda i poraza 16:11 Utah drži šesto mjesto u Zapadnoj konferenciji, dok je Orlando sa 12:15 osmi na Istoku.

Los Angeles Clippersi bez problema su na svom terenu svladali Phoenix Sunse sa 120:99, a od dvojice hrvatskih igrača koji su nastupili u toj utakmici bolji učinak imao je Ivica Zubac u pobjedničkoj momčadi. On je za 22 minute provedene na parketu postigao 12 koševa (šut za dva 5-7, slobodna bacanja 2-4) uz četiri skoka, dok je Dario Šarić u dresu Sunsa igrao 24 minute i ubacio osam poena (šut za dva 1-3, trica 2-4) uz šest skokova i jednu asistenciju.

Clipperse je do 21. pobjede u sezoni vodio Paul George s 24 ubačaja, Kawhi Leonard i Lou Williams dodali su po 20, dok su najefikasniji kod Sunsa, koji su izgubili četvrtu utakmicu zaredom, bili Kelly Oubre s 19 poena i povratnik DeAndre Ayton s 18 koševa i 12 skokova. Aytonu je ovo bila druga utakmica u sezoni, on je na samom startu bio suspendiran na 25 utakmica zbog pozitivnog dopinškog testa.

Clippersi su s omjerom 21:8 druga momčad Zapada, dok su Sunsi sa 11:16 na 10. poziciji na Zapadu.

Vrlo je zanimljivo bilo u Indianapolisu, gdje su domaći Indiana Pacersi svladali Los Angeles Lakerse sa 105:102, te im tako prekinuli niz od sedam pobjeda. Domaće je u vodstvo 104:102 lijepim košem 36 sekundi prije kraja doveo Malcolm Brogdon, u sljedećem napadu Lakersa odgovornost je preuzeo LeBron James, no promašio je tricu, da bi Domantas Sabonis potom pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 105:102 10,7 sekundi prije isteka vremena. Posljednju priliku da tricom izbori produžetak imao je Rajon Rondo, no njegov pokušaj s gotovo 10 metara nije bio uspješan.

Za četvrtu pobjedu Pacersa u nizu najzaslužniji je bio Sabonis s 26 koševa i 10 skokova, Myles Turner dodao je 16, a Brogdon 14, dok su kod Lakersa, koji su igrali bez Anthonyja Davisa, po 20 poena ubacili James, koji je imao i po devet skokova i asistencija, te Dwight Howard.

S omjerom 19:9 Pacersi drže šesto mjesto na Istoku, dok su Lakersi sa 24:4 prvi na Zapadu te dijele prvo mjesto u čitavoj ligi s Milwaukee Bucksima.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider