Košarka
SPORTOVI
Košarka
Uz bok s Jordanom i Jamesom

Sjajna utakmica Bojana Bogdanovića, ali ono što je odigrao Luka Dončić bilo je - svemirski

Bogdanović je gađao 10/15 iz igre, pri čemu 4/7 trice, dok je s linije slobodnih bacanja imao pet od pet. Dodao je i pet skokova, dvije asistencije, ali i četiri izgubljene lopte.

Bojan Bogdanović i Luka Dončić (Foto: Afp)

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović zabio je 29 koševa u porazu svojih Detroit Pistonsa na gostovanju kod Dallasa 105:111, dok je Dario Šarić zabio 11 koševa za Phoenix, koji je slavio protiv Toronta sa 114:106.

Međutim, priča večeri u NBA-u je sjajni slovenski košarkaš Luka Dončić, koji je u Dallasovoj pobjedi protiv Detroita zabio 53 koša uz osam skokova i pet asistencija. Bila je to njegova četvrta utakmica ove sezone u kojoj je zabio 50 ili više koševa.

Prije Dončića to su uspjela još samo dva igrača u svojih prvih pet sezona u posljednjih 50 godina, Michael Jordan i LeBron James. Uz Dončića jedini igrač Dallasa koji je protiv Pistonsa upisao dvoznamenkasti broj koševa bio je Spencer Dinwiddie ubacivši 12 koševa.

Detroit je vodio s 11 razlike (74:63) u trećoj četvrtini, no domaćin se do kraja dionice vratio smanjivši na 84:83, a u posljednjoj četvrtini okrenuo rezultat u svoju korist.

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović bio je najbolji u gostujućim redovima ubacivši 29 koševa za 36 minuta. Bogdanović je gađao 10/15 iz igre, pri čemu 4/7 trice, dok je s linije slobodnih bacanja imao pet od pet. Dodao je i pet skokova, dvije asistencije, ali i četiri izgubljene lopte.

Bogdanoviću je to bila deseta uzastopna utakmica u kojoj je ubacio minimalno 20 koševa. Saddiq Bey dodao je 18 koševa uz pet skokova, dok je Jaden Ivey ubacio 14 koševa.

Dallasu je to bila 27. pobjeda uz 25 poraza i trenutačno drži šesto mjesto na Zapadu, dok je Detroit sa skorom 13:39 na posljednjem mjestu Istoka.

Dobra rola Šarića u pobjedi Phoenixa

Sinoć je nastupio i Dario Šarić, koji je u pobjedi Phoenix Sunsa 114:106 protiv Toronto Raptorsa za 14 minuta zabio 11 koševa. Šarić je iz igre gađao 4/6, a s linije slobodnih bacanja 3/4. Imao je i tri skoka.

Najefikasniji kod Sunsa bili su Mikal Bridges s 29 koševa i šest asistencija te Deandre Ayton s 22 koša i 13 skokova. Kod Toronta Fred VanVleet zabio je 24 koša uz devet asistencija, a Gary Trent 21 koš.

Phoenix je sa skorom 27:25 na sedmom mjestu zapada, a Toronto na 12. poziciji istoka s 23 pobjede i 29 poraza.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider