Košarka
SPORTOVI
Košarka
umirovio se sa stilom

Emotivni ispraćaj legendarnog hrvatskog bombardera: Oprostio se tricom za pobjedu i suzama

Navijači su emotivno ispratili hrvatskog beka, koji je priredio show u posljednjoj utakmici karijere.

Oproštaj Marka Popovića (Foto: Screenshot/ACB) (Foto: Screenshot/ACB)

Gotova je 21 godinu duga košarkaška karijera Marka Popovića. Njegova odiseja počela je još 1998. u rodnom Zadru, a završila nedjeljnom utakmicom španjolske Fuenlabarde i Tenerifea.

I to na kakav način. Popović je cijelu karijeru bio poznat kao bombarder iza linije za tri poena, a sudbina je htjela da na takav način zaključi bogatu karijeru.

Pri rezultatu 84:82 pogodio je odlučujuću tricu gotovo s centra; tribine su proključale, a navijači su mahali slikama hrvatskog košarkaša, koji je u suzama postizao posljednji koš karijere s linije slobodnih bacanja. Bio je to njegov 12. koš na utakmici, čemu je dodao pet asistencija.

Osim za Zadar, Popović je igrao za Valenciju, Cibonu, Efes Pilsen, Žalgiris u dva navrata, Unics, Himki i na kraju Fuenlabradu, u kojoj je proveo posljednje četiri godine. Za reprezentaciju je igrao na osam velikih natjecanja.

Osvojio je zavidnu kolekciju trofeja, uključujući i nezaboravno osvajanje ABA lige 2003., kada je Zadar odveo do pobjede protiv moćnog Maccabija iz Tel Aviva u finalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider