Košarka
SPORTOVI
Košarka
NEZAUSTAVLJIV

MVP lige odigrao partiju za povijest: Pored novog NBA čuda ubacio 70 poena

Joel Embiid ubacio je protiv San Antonio Spursa 70 poena, i tako postao tek treći centar u povijesti NBA lige s takvim učinkom.

Joel Embiid i Victor Wembanyama (Foto: Afp)

S velikim zanimanjem očekivao se susret Philadelphia 76ersa i San Antonio Spursa. Ne zbog rezultatske neizvjesnosti, jer su Sixersi bili ogromni favoriti, nego zbog međusobnog ogleda Joela Embiida i Victora Wembanyame.

I taj je duel završio povijesno. Sixersi su očekivano slavili rezultatom 133:123, a Embiid je susret završio sa 70 poena i 18 skokova te pet asistencija.

Treći centar u povijesti sa 70 poena

Iz igre je ligaški MVP šutirao 24/41 te je bio enigma za Wembanyamu, ali i druge igrače koji su bili zaduženi zaustaviti ga, poput Zacha Collinsa.

Time je postao tek treći centar koji je na utakmici ubacio 70 poena, nakon Wilta Chamberlaina i Davida Robinsona.

Wembyjevi Spursi još gori nego prošle sezone

Što se tiče Wembanyame, on svoje brojke i dalje uspješno množi. U ovom susretu ubacio je 33 poena uz sedam skokova, a u sezoni je na prosjeku od 20,3 poena, deset skokova i 2,9 asistencija. Unatoč sjajnim individualnim izdanjima, momčad nije uspio podići. Zapravo, Spursi su još lošiji nego prošle sezone i njih očito čeka opaki rebuilding.

Embiid je trenutačno najbolji strijelac lige s prosjekom od 36,1 poena po utakmici, ispred Luke Dončića, koji ima 33,6, a također je i peti najbolji skakač. Svakako ozbiljan kandidat da ponovno uzme nagradu MVP-a regularnog dijela sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider