Košarka
SPORTOVI
Košarka
UZELI PREDNOST DOMAĆEG TERENA

Monstruozni Davis i standardno dobri LeBron startali polufinale pobjedom u gostima kod prvaka

Los Angeles Lakersi ostvarili su veliku početnu pobjedu u polufinalnoj konferencijskoj seriji protiv Golden State Warriorsa.

Anthony Davis i LeBron James (Foto: Afp)

Los Angeles Lakersi svladali su Golden State Warriorse sa 117:112 u prvoj utakmici konferencijskog polufinala doigravanja u NBA ligi odigranoj u Chase Centeru u San Franciscu.

Aktualni NBA prvaci cijelu prvu četvrtinu proveli su u vodstvu, a Lakersi su od druge četvrtine nadalje preuzeli kontrolu. U trećoj četvrtini, u kojoj Warriorsi tradicionalno lome suparnike, gostujuća momčad prvi je put došla do dvoznamenkaste prednosti.

Lakersi vodili pa dopustili neizvjesnu posljednju četvrtinu

Početkom zadnje četvrtine Golden State je smanjio zaostatak na četiri koša, a šest minuta prije kraja utakmice Lakersi su ostvarili najveću prednost na utakmici, došli na +14 (112-98), i činilo se da Warriorsima povratka nema.

No u sljedeće četiri minute i 20 sekundi Stephen Curry postigao je osam koševa te asistirao za trice Klaya Thompsona i Jordana Poolea u seriji domaćih 14-0, kojom su 98 sekundi prije kraja došli do izjednačenja (112-112).

No do kraja dvoboja Warriorsi su ostali bez ubačaja. Na 114-112 za Lakerse Anthony Davis je blokirao šut iz reketa Curryju, a kod 115-112 Jordan Poole je promašio tricu za izjednačenje 9.7 sekundi prije kraja. Dennis Schroder je s crte za slobodna bacanja zacementirao pobjedu momčadi iz Los Angelesa.

Lakerse je predvodio Anthony Davis, koji je "terorizirao" suparnike u oba reketa, a dvoboj je završio sa 30 koševa, 23 skoka, pet asistencija i četiri blokade. LeBron James je pogodio samo jednu tricu iz osam pokušaja, ali je dogurao do 22 koša i 11 skokova. Po 19 koševa ubacili su Dennis Schroder i D'Angelo Russell, koji je imao i šest asistencija.

Dvije večeri nakon što je Kingsima ubacio 50 koševa u sedmoj utakmici prvog kruga, Stephen Curry ostao je na 27 poena, a obrana Lakersa limitirala ga je na tri asistencije te natjerala na pet izgubljenih lopti. Klay Thompson ubacio je 25, a Jordan Poole 21 koš. Kevon Looney ponovno je bio skakački stroj s 23 uhvaćene lopte, a ubacio je i 10 poena. Andrew Wiggins zaustavio se na 15 koševa.

Druga utakmica serije na rasporedu je u noći s četvrtka na petak po srednjoeuropskom vremenu, u 3 sata ujutro, a ponovno će Warriorsi biti domaćini, prije nego što se momčadi za treći i četvrti dvoboj presele u Los Angeles.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider