Košarka
SPORTOVI
Košarka
Rok za odluku 24. svibnja

Moguć dovršetak Eurolige i Eurokupa: U srpnju na jednom mjestu

Čelnici košarkaške Eurolige odredili su 24. svibnja kao krajnji rok za odluku o nastavku ili poništavanju prekinute sezone zbog pandemije izazvane širenjem novog koronavirusa

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao jedan od mogućih planova za dovršetak natjecanja u Euroligi i Eurokupu je odigravanje svih preostalih utakmica na jednom mjestu u srpnju.

Klubovi su jednoglasno podržali predloženi plan, po kojem bi nakon eventualne pozitivne odluke o nastavku sezone 24. svibnja, igrači bili u karanteni, ako je potrebno, od 29. svobnja do 11. lipnja, a razdoblje od 12. lipnja do 2. srpnja klubovi bi imali za pripreme. Preostale utakmice Eurokupa bile bi odigrane na jednom mjestu od 4. do 17. srpnja, dok bi u terminu od 4. do 26. srpnja bile odigrane preostale utakmice Eurolige, što uključuje 54 preostala dvoboja iz osnovnog dijela sezone i završni turnir u formatu Final 8.

Članovi Izvršnog odbora jednoglasno su odlučili da će se natjecanja nastaviti samo ako će to dopustiti zdravstvene i relevantne lokalne institucije vlasti.

Dok je na snazi prekid natjecanja igračima je dopušten povratak kućama na osobnu odgovornost, a preporučeno im je da se drže propisanih mjera od strane vlada i institucija javnog zdravstva.

S klubovima i igračima je dogovoren financijski model isplate plaća u u svim scenarijima. U slučaju nastavka sezone igrački ugovori se produžuju do 31. srpnja, a najkasnije do 15. kolovoza klubovi će im isplatiti 85 posto dogovorenog iznosa iz osnovnog dijela ugovora. U slučaju poništavanja sezone igrački ugovori za 2019./2020. prestaju važiti. Višegodišnji ugovori su aktivni od 1. srpnja. U slučaju prekida sezone klubovi će igračima isplatiti 80 posto dogovorenog iznosa iz osnovnog dijela ugovora.

"To je važan dogovor za ligu. Zahvaljujem igračima koji su shvatili da su integralni dio rješenja za krizu s kojom smo svi suočeni. Njihova odluka osigurava da liga i klubovi zadrže mogućnost rasta jednom kad prođe kriza izazvana koronavirusom", zaključio je čelni čovjek Eurolige Jordi Bertomeu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider