Košarka
SPORTOVI
Košarka
IMA NADE

Mladi hrvatski košarkaši razbili Italiju i plasirali se među osam najboljih u Europi

Mlada košarkaška reprezentacija daje ponešto nade za hrvatski košarku u njenim najtežim trenucima.

Hrvatska (Foto: Afp)

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva u Podgorici nakon što je u osmini finala deklasirala Italiju sa 88:72 (32:20, 14:12, 25:15, 17:25).

Mladi hrvatski košarkaši su plasman u osminu finala izborili kao trećeplasirana reprezentacija u skupini A s pobjedom i dva poraza, dok je Italija bila druga u skupini B s dvije pobjede i porazom.

Italija je bila favorit, no odabranici izbornika Ivana Tomasa pružili su sjajnu predstavu.

U jednom trenutku 27 poena razlike

Već nakon prve četvrtine mladi hrvatski košarkaši imali su 12 koševa viška, na poluvremenu je bilo +14 (46:32), da bi u trećoj imali čak 27 koševa prednosti (65:38). U posljednjoj četvrtini Tomas je pružio priliku igračima koji su manje igrali, pa je Italija ublažila težak poraz.

Koliko je hrvatska vrsta bila dominantna otkriva i podatak od čak 49 skokova, dok je Italija ima 27 skokova.

Hrvatsku su do velike pobjede predvodili Tomislav Buljan sa 19 poena i 12 skokova, Vito Kučić je zabio 15 poena, a Juraj Pleadin 12 poena i pet asistencija. Valja istaknuti i doprinose Mateja Bošnjaka (8 poena, 5 skokova, 4 asistencije), Lea Menala (9 poena, 7 skokova) i Ante Perkušića (7 poena, 5 skokova). U suparničkim redovima najefikasniji su bili Matteo Librizzi i Leonardo Okeke sa po 15 poena.

Hrvatska će u četvrtfinalu koje je na rasporedu u četvrtak u 21.00 sati igrati protiv pobjednika susreta između Crne Gore i Češke.

U ranije odigranim susretima osmine finala Izrael je pobijedio Sloveniju sa 77-60, Turska je bila bolja od Ukrajine 72-56, Španjolska je porazila Poljsku sa 83-60, dok je Belgija bila bolja od Grčke sa 87-72.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider