Košarka
SPORTOVI
Košarka
"Znam kako"

Borba protiv opozicije: Novosel postao počasni predsjednik pa otkrio plan za spas Cibone

Najtrofejniji trener i član Kuće slavnih preuzeo je funkciju u Ciboni.

Mirko Novosel (Foto: Davor Puklavec/Pixsell)

Trofejni hrvatski košarkaški trener Mirko Novosel (83), član košarkaške Kuće slavnih u Springfieldu, koji je prije dva dana imenovan počasnim predsjednikom Cibone, u subotu je u razgovoru za internetski portal zagrebačkog kluba izjavio da će odmah predložiti mjere koje će promijeniti Cibonu.

"Predložit ću potrebne mjere da se vratimo na staze stare slave, a po meni je ključna ta politika kluba koja se treba vrtjeti oko stvaranja igrača. Trebamo vidjeti na koji način se uključiti u međunarodna natjecanja i to su sve zadaci na stručnom planu", rekao je pa nastavio kako su sponzori ključni u financijskoj stabilizaciji kluba.

"Na financijskom trebamo naći stabilno sponzorstvo i osigurati stabilne uvjete za normalno funkcioniranje. Ja ću pozvati sve sponzore, koji su i naši navijači, da pomognu i da dignemo Cibonu na jedan vrhunski nivo", izjavio je.

Hajduk slavi gol u Kranjčevićevoj VIDEO: Hajduk remizirao s Lokomotivom, dva pogotka novog napadača Mlakara divider

Inače, Novosel je s "cibosima" bio prvak Europe, dva puta prvak i sedam puta pobjednik kupa bivše Jugoslavije te dva puta osvajač europskog Kupa pobjednika kupova.

Osvrčući se na trenutni rad struke, Novosel je kazao da trener Jovanović dobro radi i da mu treba dati punu podršku u tome.

"Igrače treba odgajati sa svih aspekata. Bitno je prije svega raditi pravu selekciju, pročešljati sve te talente kojih ima u Hrvatskoj i kroz dugogodišnji rad ih dovesti na visok nivo. Naš zadatak je da se pravilno radi s klincima, da ih se odgaja i da se od onih koji su talentirani stvaraju veliki igrači", dodao je.

Novosel otkrio na čemu Cibona mora raditi

"Za počasnog predsjednika Skupština kluba odabrala me zbog svih mojih zasluga u povijesti. Meni je to velika čast i sve ću učiniti da pomognem koliko mogu i da pokušamo klub vratiti na onaj nivo na kojem je bio nekad".

Za kraj, Novosel je kazao da je Cibona svjetski brend, iako trenutni rezultati nisu dostojni njenog ugleda i imena.

"Cibona je svjetski brend, najveći hrvatski sportski brend u svijetu, bez obzira na trenutne rezultate. Treba puno stvari napraviti kako bismo taj nivo ponovno postigli. Treba propagirati politiku stvaranja velikih igrača. U Hrvatskoj ima dosta mladih talenata i potrebno ih je rano selekcionirati i od njih stvarati velike igrače", istaknuo je Mirko Novosel.

Po svemu sudeći, vodstvo Cibone povuklo je ovaj potez kako bi novoj gradskoj upravi pokazalo da želi unijeti određene promjene u klub, ali kako bi i odbili napade opozicije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider