Košarka
SPORTOVI
Košarka
Phoenix bolji od Dallasa

Večer domaćina u NBA ligi: Aktualni prvaci svladali Lakerse, Antetokounmpo strpao 47 koševa

Antetokounmpo je u prvom poluvremenu zabio 28 koševa i na kraju je svom učinku dodao i devet skokova za prvu domaću pobjedu Bucksa od početka sezone 19. listopada.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sinoć je u NBA odigrano 11 utakmica, a u deset su slavili domaćini dok je samo Orlando Magic upisao pobjedu u gostima.

Milwaukee Bucksi su sinoć sa 109-102 kod kuće nadigrali Los Angeles Lakerse, a Giannis Antetokounmpo je ostvario najbolji učinak ove sezone sa 47 koševa za pobjedu aktualnih NBA prvaka.

Antetokounmpo je u prvom poluvremenu zabio 28 koševa i na kraju je svom učinku dodao i devet skokova za prvu domaću pobjedu Bucksa od početka sezone 19. listopada. Kris Middleton je dodao 16 koševa i izjednačio se s Ray Allenom po broju trica. Bobby Portis je ubacio 17 koševa uz pet skokova.

Kod Lakersa, koji su još jednu utakmicu odigrali bez ozlijeđenog Le Brona Jamesa, najbolji je bio Talen Horton-Tuckersa 25 ubačaja, a Russell Westbrook je dodao 19 koševa i 15 asistencija. Lakers sada ima osam pobjeda iz 16 utakmica.

Phoenix Sunsi su kod kuće sa 105-98 nadigrali Dallas Maverickse koji su bili bez Luke Dončića. Ovo je deseta uzastopna pobjeda Sunsa koje je predvodio Devin Booker sa 24 poena, dok je najbolji pojedinac Dallasa bio Tim Hardaway Jr. sa 22 koša.

Miami Heat je sa 113-98 bio bolji od New Orleans Pelicanse, a Jimmy Butler, koji se vratio na teren nakon tri utakmice pauze, ostvario je triple-double sa 31 pogotkom, 10 skokova i isto toliko asistencija. New Orleans, kojem je ovo 14. poraz u zadnjih 16 utakmica, predvodio je Nickeil Alexander-Walker sa 24 ubačaja.

Brooklyn Netsi su 109-99 pobijedili Cleveland Cavalierse, a do pobjede ih je vodio James Harden koji je utakmicu završio sa 27 koševa, 10 skokova i sedam asistencija. LaMarcus Aldridge je dodao 24 koša, od čega 14 u zadnjoj četvrtini, a Kevin Durant je ubacio 23 koša za devetu pobjedu Netsa u zadnjih 11 utakmica.

Portland Trail Trail Blazersi su, nakon što su nadoknadili zaostatak od čak 20 koševa, sa 112-107 pobijedili Chicago Bullse. Damian Lillard je u pobjedi sudjelovao sa 22 koša, a Jusuf Nurkić sa 18 koševa i 12 skokova.

Zach LaVine je ubacio sedam trica za ukupni učinak od 30 koševa za Bullse. DeMar DeRozan je dodao 22 koša, a Lonzo Ball 17.

Oklahoma City Thunder je sa 101-89 nadigrao Houston Rocketse kojima je ovo 13. poraz zaredom. Luguentz Dort je za pobjedu Oklahome ubacio 34 koša.

Atlanta Hawksi su sa 110-99 bili bolji od gostujućih Boston Celticsa kojima nije pomoglo ni 34 koševa, od čega je pet trica, Jaysona Tatuma.

Minnesota Timberwolvesi su prekinuli niz od šest poraza svladavši na svom terenu sa 107-97 Sacramento Kingse Kings, a Charlotte Hornets sa 97-87 Washington Wizardse, dok su Detroit Pistons sa 97-89 bili bolji od Indiana Pacerse.

Orlando Magic su došli do druge pobjede u Madison Square Gardenu svladavši domaće New York Knickse sa 104-98.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider