Košarka
SPORTOVI
Košarka
kakav preokret

Giannis obećao, Giannis ispunio: Milwaukee Bucksi novi NBA prvaci!

Milwaukee Bucksi osvojili su naslov u NBA ligi nakon četiri uzastopne pobjede protiv Phoenix Sunsa.

Košarkaši Milwaukee Bucksa novi su prvaci NBA lige. Oni su u šestoj utakmici NBA finala pobijedili Phoenix Sunse rezultatom 105:98 te tako nakon 50 godina ponovili uspjeh franšize koja se dosad mogla pohvaliti jednim naslovom.

Bucksi su gubili 2:0 u seriji, ali su furiozno odigrali nastavak finala i upisali četiri uzastopne pobjede

Čudesni Giannis Antetokounmpo odveo je svoju momčad do prstena nakon nevjerojatne predstave u šestoj utakmici pred svojim navijačima u Wisconsinu. Grčki košarkaš zabio je čak 50 koševa, uz 14 skokova i pet blokada bio je najbolji igrač utakmice, a očekivano je proglašen MVP-om finala.

''Mogao sam otići nekamo, mogao sam otići u neku supermomčad. Ali ovo je način, ovo je teži način. Uspjeli smo!'' rekao je Giannis, koji je prije sedam godina obećao da neće otići prije nego što donese naslov.

Giannisu je pomogao sjajni Khris Middleton sa 17 koševa, koji je također zaslužan za ovaj naslov.

Kod Phoenix Sunsa najbolji je bio Chris Paul s 26 koševa, dok je obrana Bucksa zaustavila Devina Bookera te ga ostavila na svega 19 poena.

Ovo je treće izgubljeno finale Sunsa, koji i dalje sanjaju naslov prvaka. Bila je ovo sjajna sezona za njih, a nakon vodstva 2:0 u finalu mnogi su ih vidjeli s prstenom.

Ipak, nisu se složili Bucksi, koji su u Milwaukeeju okupili snažnu i zvijezdama nabijenu momčad u kojoj su Jrue Holiday, Brook Lopez, Bobby Portis, PJ Tucker…

Milwaukee Bucksi posljednji su put bili prvaci NBA-a 1971. kada ih je predvodio Kareem Abdul-Jabbar, a sada imaju novog heroja, Giannisa Antetokounmpa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider