Košarka
SPORTOVI
Košarka
VELIKO SRCE AIR MIKEA

Michael Jordan za jubilarni rođendan donirao rekordni milijunski iznos

NBA ikona Michael Jordan u petak puni 60 godina, a rođendanska želja mu je ostvariti želje gomili djece. Zbog toga je donirao 10 milijuna dolara zakladi Make-A-Wish America.

Michael Jordan (Foto: Afp)

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Michael Jordan, koji u petak puni 60 godina, donirao je čak 10 milijuna dolara fondaciji Make-A-Wish America, što je najveća pojedinačna donacija u 43-godišnjoj povijesti zaklade.

Make-A-Wish America ostvaruje snove bolesne djece i kako tvrde na svojoj web stranici "donatori daju djeci obnovljenu snagu da se bore sa svojim bolestima, zbližavaju obitelji i ujedinjuju cijele zajednice".

Preko 30 godina surađuje s njima

Legendarni američki košarkaš, koji je u dresu Chicago Bullsa osvojio šest NBA naslova, podržava Make-A-Wish od 1989. i ima titulu glavnog ambasadora želja.

"Protekle 34 godine bila je čast biti partner s Make-A-Wishom i pomoći donijeti osmijeh i sreću tolikoj djeci", rekao je Jordan koji ima petero djece.

"Svjedočiti njihovoj snazi i otpornosti tijekom tako teškog razdoblja u njihovim životima doista je bilo nadahnuće. Ne mogu smisliti bolji rođendanski dar nego vidjeti druge kako mi se pridružuju u podršci Make-A-Wish kako bi svako dijete moglo doživjeti čaroliju da im se želja ispuni," dodao je.

Make-A-Wish je u priopćenju za javnost rekao da je Jordan "ispunio stotine želja djeci diljem svijeta, postavši jedan od najtraženijih ispunjavatelja želja svih vremena među slavnim osobama."

"Michael, koji koristi svoj rođendan kao priliku da uđe u povijest za Make-A-Wish, govori o kvaliteti njegovog karaktera i njegovoj odanoj predanosti da poboljša život djece s teškim bolestima", rekla je predsjednica i izvršna direktorica Make-A-Wish Americe Leslie Motter.

"Nadamo se da će javnost biti inspirirana kako bi krenula njegovim stopama tako što će nam pomoći u ostvarenju želja," dodala je Motter.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider