Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
SRUŠEN JE REKORD

Michael Jordan ispred Maradone! Njegov dres prodan je za nevjerojatnu cifru

"Last Dance" dres Michaela Jordana postao je najskuplje prodani dres nošen na nekoj utakmici.

Dres Michaela Jordana (Foto: Afp)

Dres legendarnog američkog košarkaša Michaela Jordana iz prve utakmice finala NBA lige 1998. prodan je za 10.1 milijuna dolara na aukciji u četvrtak, što ga čini najskupljim sportskim komadom nošenim na nekoj utakmici u povijesti.

Maradonin rekord kratko je vrijedio

Prethodni rekord postavljen je ranije ove godine kada je dres argentinskog nogometnog majstora Diega Maradone u kojem je postigao pogodak "Božjom rukom" prodan za 9.3 milijuna dolara.

"U tjednima otkako smo najavili aukciju, osjetilo se uzbuđenje ne samo ljubitelja sporta, već i kolekcionara koji su željni posjedovati rijedak komad povijesti," rekao je Brahm Wachter, Sotheby'sov voditelj Streetweara i modernog kolekcionarstva.

"Još jednom, današnji rekordni rezultat učvršćuje Michaela Jordana kao neospornog G.O.A.T-a, dokazujući da su njegovo ime i neusporediva ostavština jednako relevantni kao što su bili prije gotovo 25 godina," dodao je.

Očekivalo se da će Jordanov dres postići cijenu od 3 do 5 milijuna dolara, no iznos je nadmašio sva očekivcanja.

Chicago Bullsi su u finalu NBA lige 1998. godine predvođeni Jordanom pobijedili Utah Jazz sa 4-2 osvojivši šesti naslov prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider