Košarka
SPORTOVI
Košarka
Drugi Hrvat s takvim učinkom

Fantastični Hezonja: Upisao prvi triple-double u karijeri i ušao u povijest Knicksa

Mario Hezonja odigrao je još jednu odličnu utakmicu u dresu New York Knicksa. Hrvatski košarkaš je prvi put startao u petorci za poziciji playmakera i upisao triple-double protiv Houston Rocketsa.

Mario Hezonja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mario Hezonja startao je na poziciji playmakera i upisao svoj prvi triple-double u karijeri sa 16 poena, 16 skokova i 11 asistencija. Međutim, Houston Rocketsi upisali su uvjerljivu pobjedu sa 120:96.

''Super Mario'' je time postao tek drugi igrač u povijesti Knicksa s najmanje 16/16/11 u jednoj utakmici. Prije njega to je pošlo za rukom samo Richieu Guerinu 1957. godine. Bio je to i prvi triple-double jednog igrača Knicksa nakon 11. siječnja 2018. i Jarreta Jacka. Postao je i prvi Hrvat nakon Tonija Kukoča s triple-double učinkom.

''Napravio je sjajan posao, organizirao nas je, pozivao je prave napade, napadao je kad je trebao napasti i napravio odličan posao u skoku'', rekao je trener Knicksa David Fizdale.

Harden je imao relativno mirnu večer za njegove standarde u posljednje vrijeme. No svejedno je skupio 26 poena i osam asistencija za samo 29 minuta na parketu, dok su Chris Paul (11 poena, 10 asistencija) i Clint Capela (12 poena, 15 skokova) upisali double-double.

Hezonja je dobio priliku startati na playu zbog problema s ozljedama, Emmanuel Mudiay je izostao zbog ozljede lijevog ramena, i pokazao kako može biti koristan u ulozi razigravača.

Triple-double Hezonje pogledajte OVDJE.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider