Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
Odlično koristi priliku

Hezonjina utakmica karijere: Rekordni Super Mario najbolji u porazu Orlanda

Nakon Dragana Bendera, rekord karijere ubilježio je i Mario Hezonja.

Mario Hezonja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mario Hezonja odigrao je najefikasniju utakmicu u dosadašnjoj NBA karijeri. Hezonja je zatrpao koš Detroit Pistonsa s 28 koševa (10/18 iz igre, 8/12 za tricu) čemu je dodao šest skokova, dvije asistencije i tri ukradene lopte.

Međutim, sjajna predstava hrvatskog košarkaša nije bila dovoljna njegovom Orlando Magicu koji je ubilježio 20. poraz sezone. Bilo je 114:110; Detroit je kontrolirao rezultat većim dijelom utakmice, a u zadnjoj četvrtini imao je i 24 koša prednosti.

Hezonjina trica pokrenula je veliku Orlandovu seriju 19:0 kojom su stigli na pet koševa zaostatka (105:100), ali do kraja nisu stigli do preokreta. Detroit je upisao svoju 17. ovosezonsku pobjedu i trenutno se nalazi na četvrtom mjestu Istočne konferencije.

Hezonja je bio najbolji strijelac Magica, a usput je oborio rekord karijere i sezone. Dosadašnji Hezonjin rekord karijere bio je 21 koš. Hezonja je odlično iskoristio priliku koju je dočekao zbog ozljeda nekoliko igrača Magica: posljednje četiri utakmice prosječno zabija 14 koševa po utakmici uz 5,8 skokova i dvije asistencije.

Samo dan ranije rekord karijere postavio je i Dragan Bender, mladi hrvatski košarkaš Phoenixa koji je Minnesoti ubacio 17 poena.

Magic su osim Hezonje predvodili Nikola Vučević s 24 koša, 17 skokova i sedam asistencija i Jonathon Simmons s 23 koša, šest skokova i sedam asistencija. Kod Pistonsa, koji su izjednačili klupski rekord zabivši 17 trica, najbolja su bila dva Reggijea: Bullock s 20 koševa i Jackson sa 17 koševa i šest asistencija.

Bogdanović solidan, novi triple-double LeBrona

Bojan Bogdanović odigrao je solidnih 28 minuta za svoje Indiana Pacerse: ubacio je devet koševa (4/8 iz igre) uz pet skokova i dvije asistencije. Pacersi su na krilima još jedne sjajne partije Victora Oladipa (26 koševa, sedam skokova) stigli do pobjede 109:97 protiv Brooklyn Netsa. Indiana je s omjerom 17-3 trenutno peta momčad Istoka.

LeBron James ubilježio je treći uzastopni triple-double: 20 koševa, 12 skokova i 15 asistencija za pobjedu Clevelanda protiv Washington Wizardsa (106:99). Najefikasniji u Cavsima bio je Kevin Love s 25 koševa, dok je Wizardse predvodio Bradley Beal s 27 koševa. Cavsi su trenutno druga momčad Istoka s omjerom 23-7, dok su Wizardsi osmi sa 16-14.

Vrijedi istaknuti i povratak Vincea Cartera u ''svoj'' Toronto. Carter je trenutno najstariji igrač lige, a ako se umirovi na kraju sezone ovo će biti njegova posljednja utakmica u dvorani koja je obilježila njegovu karijeru. Carter je startao u petorci i za 25 minuta postigao četiri koša za svoje Sacramento Kingse koje je predvodio Bogdan Bogdanović s 18 koševa i pet asistencija. Raptorse je do pobjede 108:93 vodio DeMar DeRozan s 21 košem.

NBA, rezultati:

Toronto Raptors - Sacramento Kings 108:93
Detroit Pistons - Orlando Magic 114:110
(Mario Hezonja je odigrao 31 minutu za Orlando, zabio je 28 koševa, upisao je šest skokova, dvije asistenciej i tri ukradene lopte)
Brooklyn Nets - Indiana Pacers 97:109
(Bojan Bogdanović je igrao 28 minuta za Indianu, zabio je devet koševa, upisao je pet skokova i dvije asistencije)
Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 99:106
(Ante Žižić nije ulazio u igru za Cleveland)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider