Košarka
SPORTOVI
Košarka
MVP VTB LIGE

Sjajna forma Marija Hezonje potvrđena najvećim priznanjem u njegovoj karijeri

Hrvatski košarkaš UNICS-a iz Kazana, Mario Hezonja, proglašen je najkorisnijim igračem jake VTB lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve se više potvrđuje kako je Mario Hezonja donio dobru odluku kad je odlučio napustiti NBA ligu. Nakon odličnih partija u dresu Panathinaikosa, gdje je prošle sezone brzo postao ljubimac navijača, jednako je nastavio i u trenutno jačem UNICS-u, čiji je član postao ove sezone.

Zapravo, možemo reći i bolje, budući da je došao do nagrade za najkorisnijeg igrača VTB lige. U pitanju je regionalna liga u kojoj nastupaju klubovi iz Rusije, Bjelorusija i Kazahstana. Započeli su ovu sezonu tamo također poljski klub Zielona Góra i estonski Kalev, ali oni su napustili ligu nakon početka ruske agresije na Ukrajinu.

Statistički fenomenalan

Hezonjin UNICS iz Kazana završio je regularni dio sezone na trećem mjestu, s 14 pobjeda i četiri poraza, dok su u četvrtfinalu doigravanja eliminirali Avtodor te u polufinalu trenutno gube 2:1 od Zenita, u seriji na tri pobjede.

Hezonja je kroz sezonu upisao sjajnu statistiku od 18.2 poena, 7.1 skokova, 3.4 asistencije i 2.1 ukradene lopte. Po asistencijama je drugi igrač UNICS-a, dok je u preostale tri kategorije predvodnik momčadi.

Nadamo se da će Hezonja ovakvu formu prenijeti u reprezentativni dres, za koji je najavio kako će ovog ljeta sigurno odjenuti. S ovakvim Hezonjom na Eurobasketu možemo biti problem svakome.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider