Košarka
SPORTOVI
Košarka

Marin Kukoč: Često gledam sliku sebe i Jordana iz 1997.

Počela je u Sjedinjenim Američkim Državama NCAA sezona sveučilišne košarke, natjecanja koje itekako mami pozornost tamošnje publike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ove će sezone u širokom natjecanju nastupati i čak 12 hrvatskih košarkaša, a svjetla reflektora su prilično usmjerena prema Marinu Kukoču, sinu proslavljenog hrvatskog košarkaša Tonija Kukoča.

Marin kao krilni igrač nosi dres Pennsylvanije Quakersa, te će i on uskoro imati premijeru. Njegova pojava nije samo interesantna zbog uglednog oca koji je ostavio duboki trag u NBA ligi, posebno u razdobolju dok je zajedno s Michaelom Jordanom osvajao NBA naslove, već i zbog toga što mnogi Marina oslovljavaju kao jednog od većih talenata NCAA košarke.

Prvu utakmicu Pennsylvania igra u subotu navečer protiv Davidsona.

"Bitno je da sam tu, u NCAA okruženju", rekao je 17-godišnji Marin, inače 200 centimetara visoki košarkaš.

"Što sam dobio od očevog talenta? Ne znam, upijam zapravo jednu njegovu rečenicu, a to je da korisitim kompletni parket za svoju igru".

Marin Kukoč se sjetio dana kada se s ocem selio od Chicaga do Philadelphije, pa od Milwaukeeja do Atlante, ali jednu sliku nikako ne može, niti želi izbaciti iz glave.

VIDEO Marina Kukoča iz srednje škole u Chicagu

"Prilikom slavlja naslova NBA prvaka Chicago Bullsa 1997. otac me nosio na leđima. Vladalo je oduševljenje, opće slavlje, a ja sam davao 'pet' Michaelu Jordanu. Postoji točno ta slika i lijepo ju je svako malo vidjeti", rekao je Marin priznavši za GOL.hr u jednom razgovoru kako je tu fotografiju dugo držao na zaslonu svog mobitela.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider