Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ikona San Antonija

Legendarni Ginobili nominiran za košarkašku Kuću slavnih: Ima velike šanse

Ginobili je nominiran po prvi puta i to putem američkog, a ne odbora FIBA-e (Međunarodna košarkaška organizacija) te po informacijama iz američkih medija ima najviše šanse od svih kandidata za ulazak u Kuću slavnih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaška Kuća slavnih u Springfieldu objavila je imena 11 finalista koji konkuriraju za ulazak u birano košarkaško društvo kroz generaciju 2022.

Na tom popisu su četvorica košarkaša (Manu Ginobili, Michael Cooper, Marques Johnson i Tim Hardaway), dvije košarkašice (Lindsay Whalen i Swin Cask), četiri trenera (George Karl, Bob Huggins, Marianne Stanley i Leta Andrews) i jedan sudac (Hugh Evans).

Svečana ceremonija uvrštenja novih imena u Kuću slavnih održat će se ove godine 9. i 10. rujna u Springfieldu, a za ulazak je potrebno dobiti minimalno 18 od 24 glasa članova počasnog odbora.

Ginobili osvojio Euroligu, NBA titulu i zlato na Olimpijskim igrama

Inače, Ginobili je nominiran po prvi puta i to putem američkog, a ne odbora FIBA-e (Međunarodna košarkaška organizacija) te po informacijama iz američkih medija ima najviše šanse od svih kandidata za ulazak u Kuću slavnih.

Podsjetimo kako je Ginobili cijelu NBA karijeru proveo u San Antonio Spursima s kojima je četiri puta bio NBA prvak. Isto tako, legendarni Argentinac je osim toga osvojio i zlatnu olimpijsku medalju vodeći svoju momčad do trona 2004. godine u Ateni, dok je s Kinderom bio pobjednik Eurolige i proglašen najboljim igračem.

Bill Bradley i Manu Ginobili jedini su košarkaši u povijesti koji su osvajali NBA prsten, Euroligu i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Kod trenera prvi kandidat za ulazak je George Karl, čuveni strateg Seattle SuperSonicsa tijekom 90-tih godina prošlog stoljeća. Radio je još u Clevelandu, Golden Stateu, Milwaukeeju, Denveru i Sacramentu, kao i madridskom Realu (1991./92.). Karl je, inače, trenutačno na šestom mjestu ljestvice trenera po broju pobjeda u NBA ligi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider