Košarka
SPORTOVI
Košarka
Projekt Preradovićeva 3

Draženova majka Biserka: Naš šibenski stan postaje muzej!

Uskoro u Šibeniku, u stanu u Preradovićevoj ulici broj 3 gdje su odrasli Aco i Dražen Petrović, započinju radovi na novom muzeju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oni koji su rođeni 1993. ove godine postaju punoljetni. Oni koji su tada voljeli košarku već 18 godina pate za Draženom Petrovićem. Košarkaški Mozart već 18 godina nije među nama, a danas je tužna obljetnica njegove pogibije. Dogodilo se to 7. lipnja 1993. u 17.20 sati na njemačkoj autocesti blizu Ingolstadta.

>> Pogledajte kako se Dražen obračunao s Jordanom u prvoj utakmici kao igrač Netsa

Premda vrijeme liječi i briše sve, Draženovu ostavštinu vrijeme, srećom, neće izbrisati jer ne ovisi o prijenosu priča s koljena na koljeno. Na Dražena će vječno podsjećati Muzejsko-memorijalni centar i spomenik u Zagrebu, a uskoro i spomenik i spomen-soba u Šibeniku.

"Iznenađujuće je koliko klinci koji ne pamte Dražena kao igrača znaju o njemu", kazuje kustosica Aleksandra Vlatković.

"Voljela bih da se cijela ta šibenska priča veže i na festival djeteta. Cijeli naš stan od 78 kvadrata u Preradovićevoj 3 bit će svojevrsni muzej. U njemu će biti i netaknuta Draženova soba i odjel našeg zagrebačkog muzeja. Spomenik će biti desetak metara ispod, ispred dvorane Baldekin. Moja je ideja da se na toj relaciji otisnu i Draženove stope ispod zida koji je svaki dan preskakao na putu u dvoranu. Spomenik je već gotov, no predlažem da se ne postavlja dok se ne uredi taj prostor, a tako i stan-muzej", rekla je Draženova majka Biserka koja misli kako je za predstavljanje cijelog projekta puno primjereniji rođendan (22. listopada) od godišnjice pogibije koju obitelj Petrović voli provesti tiho, u skladu s prigodom.

Doduše, i ove će godine na zagrebačkom Mirogoju biti puno posjetitelja, posebice u 17.20 kada ondje planiraju biti i članovi Udruge navijača Cibone. Oni se u 16 sati namjeravaju okupiti u Muzeju, na Trgu Dražena Petrovića. (Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati