Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kvalifikacije za SP

Dončić želi igrati protiv Hrvatske: "Dolazim.Uvijek ću igrati za reprezentaciju"

Hrvatska i Slovenija igraju 30. lipnja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zvijezda NBA lige Luka Dončić, koji je sa svojom momčadi ispao u finalu Zapadne konferencije u doigravanju, najavio je da će Sloveniji priskočiti u pomoć u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023., što znači da če igrati protiv Hrvatske 30. lipnja, tvrdi STA.

Dončić će krenuti s treninzima s reprezentacijom 15. lipnja, prenosi Dallas Basketball.

"Za 15 dana počinjem s treninzima. Onda ćemo se prvo kvalificirati na Svjetsko prvenstvo, pauzirati, a onda se pripremati za Eurobasket. Čeka me napeto ljeto", rekao je Dončić i dodao: "Kao što uvijek kažem, ako nisam ozlijeđen, ja ću uvijek igrati za reprezentaciju."

Dončić je u NBA sezoni u prosjeku bilježio 28.4 poena, 9.1 skok i 8.7 asistencija po utakmici., a sezonu je završio s Dallasom u finalu Zapadne konferencije, gdje je nakon pet utakmica izgubio od Golden State Warriorsa.

 

Slovenski košarkaši u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u skupini C u 5. kolu odmjerit će snage s Hrvatskom 30. lipnja, a u 6. kolu 3. srpnja protiv Švedske.

Uz navedene, u skupini je i Finska koja je na vrhu ljestvice s tri pobjede i jednim porazom. Kao i Švedska, Slovenija ima dvije pobjede i dva poraza, dok Hrvatska ima jednu pobjedu, a dalje prolaze tri selekcije iz skupine.

Nedugo potom Slovenci će nastupiti na Europskom prvenstvu gdje će zajedno s Njemačkom, Mađarskom, Litvom, Bosnom i Hercegovinom i Francuskom igrati u skupini B. Eurobasket počinje 1. rujna ove godine, a u Kölnu će štićenici izbornika Aleksandra Sekulića prvo odmjeriti snage s Litvom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider