Košarka
SPORTOVI
Košarka
Svi ostali u čudu

Dončić oduševio ponajboljim košem karijere: Pogledajte nevjerojatan potez za produžetak

Luka Dončić je sinoć protiv Portland Trail Blazersa još jednom pokazao zašto je više od samo ''rokkieja'' i zbog čega je već sad lider svoje momčadi.

Luka Dončić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Luka Dončić u porazu od Portlanda imao 23 poena, 11 skokova i šest asistencija. Nije bio posebno šuterski raspoložen, s obzirom na to da je iz igre šutirao 7/21, ali je zato impresionirao u završnici izvevši ponajbolji ''highlight'' svoje mlade karijere i potez večeri u NBA-u.

Naime, Portland je vodio tri razlike 0,6 sekundi prije kraja, a Dallas je imao loptu ispod koša. Kako nije bilo puno vremena nego uputiti brzi šut, Jalen Brunson je pronašao Luku Dončića u korneru, a ovaj izvan balansa hladno stavio tricu za produžetak. Bio je to jedan od onih koševa koji stvara junake, ali Blazersi su ipak iskontrolirali utakmicu u dodatnom vremenu.

Nakon 31 odigrane utakmice, Dallas leži na 12. mjestu Zapadne konferencije s omjerom 15-17, ali nitko ove sezone od njih nije ni očekivao da budu playoff momčad. Ipak, uz Luku Dončića koji je trenutno na prosjeku od 19 poena, 6,6 skokova i 4,9 asistencija po utakmici, Mavsi su konkurentniji nego što se mislilo.

Video čudesne Dončićeve trice pogledajte OVDJE.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider