Košarka
SPORTOVI
Košarka
Za povijest

Čudesni Dončić odigrao utakmicu karijere i postao prvi nakon LeBrona: ''Ovaj radi sve što poželi''

Luka Dončić odigrao je utakmicu karijere upisavši triple-double s 42 poena, 12 asistencija i 11 skokova u pobjedi Dallas Mavericksa protiv San Antonio Spursa sa 117:110.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Dončić odrastao je idolizirajući LeBrona Jamesa, a sada je postigao nešto što nije uspjelo nikome osim LeBronu u tim godinama. Naime, Dončić je postao drugi najmlađi igrač u povijesti s triple-doubleom od 40 poena.

Također, Dončić je trenutačno jedini NBA igrač koji je rangiran u prvih deset po poenima (četvrti s 29,5), skokovima (deseti s 10,7) i asistencijama (drugi s 9,3). Iako je još rani dio sezone, 20-godišnji Slovenac već je sada u konkurenciji za MVP-a lige.

''Osjećate se kao da svaki dan postoje statistike o kojima ne znate, kao i statistika o kojoj čitate. Super je to dostići'', rekao je Dončić nakon utakmice.

Dallas je vodio veći dio utakmice, ali trebalo je izdržati nalet Spursa. No tada se ponovno ukazao Dončić, koji je 26,5 sekundi prije kraja pogodio tricu preko ruke za vodstvo 115:110 i Spursi više nisu imali snage za povratak.

Slovenac ove sezone predvodi NBA po triple-doubleovima, upisao ih je već šest u 13 utakmica.

''Ovaj momak može učiniti sve što poželi na košarkaškom terenu. Trenutačno ima jednu od čarobnih serija i to je fenomenalno gledati. Fenomenalna je stvar biti dio toga'', kazao je Rick Carlisle.

S druge strane, Spursi su izgubili šestu zaredom, što im se nije dogodilo od 2011. godine, te imaju najlošiji start sezone od 1996./1997., sezone prije nego što su na draftu izabrali Tima Duncana.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider