Košarka
SPORTOVI
Košarka
sjajno

Luka Dončić srušio rekord karijere u broju poena na jednoj utakmici

Čudesna predstava sjajnog Slovenca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Dončić bio je najučinkovitiji igrač večeri u NBA ligi, a s osobnim rekordom od 46 koševa uz 12 asistencija i osam skokova bio je najzaslužniji za domaću pobjedu Mavericksa 143:130 protiv New Orleans Pelicansa.

Dončić je iz igre gađao 17/30, a pogodio je pet od osam pokušaja za tricu. Odličan je bio i Kristaps Porzingis koji je ubacio 36 poena uz šut 13/21 te osam pogođenih trica (8/13). Kod poraženih je prednjačio Zion Williamson s osobnim rekordom od 36 koševa uz samo jedan promašaj iz igre (14/15), a Brandon Ingram je ubacio 30 poena. Dallasu je ovo četvrta uzastopna pobjeda.

Duži aktualni pobjednički niz imaju samo dvije vodeće momčadi NBA lige, Utah Jazz (21-5) i Los Angeles Lakersi (21-6). Utah je došla do šeste uzastopne pobjede svladavši Milwaukee Buckse sa 129:115, a sedmi trijumf zaredom ostvarili su Lakersi svladavši na domaćem terenu Memphis sa 115:105.

gol expired Transfer-bomba! Ivan Santini potpisao za Osijek, zvučno pojačanje u borbi za naslov divider

Bojan Bogdanović je ugradio skromnijih devet poena u domaću pobjedu Jazza. Najbolji hrvatski košarkaš nije bio šuterski raspoložen pa je iz igre pogodio tek tri šuta iz 10 pokušaja, gađajući za tricu 1/5. Tome je dodao tri skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu. Po 27 koševa za pobjednike postigli su Joe Ingles i Rudy Gobert, a francuski centar je tome dodao i 12 skokova te četiri blokade. Donovan Mitchell je završio dvoboj s 26 koševa i osam asistencija, a Jordan Clarkson je ubacio 25 poena. Bucksima nije pomoglo 29 koševa i 15 skokova najboljeg igrača Giannisa Antetokounmpa. Brook Lopez je bio drugi strijelac gostiju s 23 poena.

Lakersima se u momčad vratio Anthony Davis i s 35 koševa te devet skokova bio najbolji pojedinac u pobjedi nad Grizzliesima koji su u prvoj četvrtini uspjeli stvoriti čak 20 koševa prednosti, ali je domaća momčad proigrala u drugom poluvremenu. LeBron James je završio s 28 poena, devet skokova i osam asistencija, a Kyle Kuzma je dodao s 20 koševa i 10 skokova. Grayson Allen je s 23 poena bio najbolji strijelac Memphisa, a po 22 koša su ubacili Jonas Valančiunas i Ja Morant čemu je prošlogodišnji najbolji novak lige dodao i 10 asistencija.

gol expired Hajduk predstavio novi dres za 110. rođendan, zlatne je boje, provjerili smo i njegovu cijenu divider

Uspješni su u noći s petka na subotu bili i Los Angeles Clippersi koji su slavili na gostovanju kod Chicaga sa 125:106. Do pobjede u United Centeru predvodio ih je Kawhi Leonard s 33 koša, a vrlo učinkovit bio je hrvatski centar Ivica Zubac s 12 koševa uz šut 5/6 iz igre, četiri skoka te po jednu asistenciju i blokadu. Marcus Morris e za pobjednike ubacio 20 poena, a Lou Williams 17. Zach LaVine je predvodio Bullse s 26 koševa.

Preokretom u zadnje četiri i pol minute košarkaši Denvera su zaostatak od osam koševa pretvorili u tijesnu domaću pobjedu 97-95 nad Oklahoma City Thunderom. Serijom 12-0 za manje od četiri minute Nuggetsi su poveli 93-89 i preciznim izvođenjem slobodnih bacanja sačuvali prednost. Nikola Jokić je u pobjedu ugradio 22 koša, 13 skokova i devet asistencija, dok je Jamal Murray imao 22 poena i pet asistencija. Justin Jackson je s 20 koševa predvodio strijelce gostiju.

Orlando je slavio sa 123:112 na gostovanju u Sacramentu, a sjajnu je utakmicu odigrao centar Magica Nikola Vučević koji je pogodio šest trica i završio dvoboj s 42 koša, devet skokova i četiri asistencije. Michael Carter-Williams se vratio u momčad Orlanda nakon 19 propuštenih utakmica te ubacio 21 koš u pobjedi kojom je Magic prekinuo niz od tri poraza. Buddy Hield je s 19 poena predvodio strijelce Kingsa.

Večer s 40 ili više poena imao je Terry Rozier koji je u domaću pobjedu Charlotte Hornetsa nad Minnesotom (120:114) ugradio 41 koš i sedam skokova. Novak LaMelo Ball je dodao 20 koševa i 11 skokova za pobjednike. Timberwolvese su predvodili Malik Beasley s 31 poenom te Karl-Anthony Towns s 25 koševa i osam skokova.

gol expired Nastavlja se sukob Kajbe i Cindrića: "Igrao bi s jednom nogom? Pa s dvije mu nije išlo, tko tu koga...?" divider

Konačan rezultat 125:114 ne prikazuje pravu sliku nadomoći San Antonija na gostovanju u Atlanti, gdje su Spursi početkom zadnje četvrtine imali čak 42 koša prednosti. Sedmoricu igrača San Antonija s dvoznamenkastim brojem koševa predvodio je DeMar DeRozan s 23 koša i osam skokova. Keldon Johnson je ubacio 20 poena, Dejounte Murray 16, a Jacob Poeltl je spojio 14 koševa, 12 skokova i tri blokade za četvrtu pobjedu u posljednjih pet nastupa. Trae Young je predvodio Hawkse s 25 poena.

Iznenađenje večeri priredili su Detroit Pistonsi pobjedom 108:102 na gostovanju u Bostonu. Novak Pistonsa Saddiq Bey ubacio je 30 koševa pogodivši svih sedam pokušaja za tricu, a imao je i 13 skokova. Delon Wright je dodao 22 poena i sedam asistencija za pobjednike. Jayson Tatum je bio najbolji u domaćoj momčadi s 33 koša, 11 skokova i sedam asistencija, a Jaylen Brown je ubacio 27 poena.

New York je slavio sa 109:91 na gostovanju u Washingtonu koji je odmarao svog najboljeg strijelca Bradleyja Beala. Julius Randle je imao 24 koša i 18 skokova za pobjednike. Russell Westbrook je predvodio Wizardse s 23 poena, 10 asistencija i devet skokova.

Gostujuću pobjedu ostvarili su i Portland Trail Blazersi koji su slavili sa 129-110 u Clevelandu. Gary Trent Jr. je ubacio 26 koševa, a Carmelo Anthony je dodao 23 za pobjednike. Enes Kanter je dvoboj završio s 21 košem i 13 skokova, a Damian Lillard s 20 poena. Collin Sexton je bio najbolji kod Cavaliersa s 25 koševa, a Jarrett Allen je ubacio 22 poena u šestom uzastopnom porazu Clevelanda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider