Košarka
SPORTOVI
Košarka
a tek mu je 19 godina...

Luka Dončić nastavlja osvajati srca diljem svijeta: Svojim potezima ulazi u legendu

Kao i mnogo puta u svojoj rookie sezoni Luka Dončić bio je autor najboljeg poteza utakmice.

Luka Dončić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Znali smo da će Luka Dončić biti prava senzacija u NBA ligi, ali nitko nije mislio da će to biti u ovako enormnim razmjerima. Slovenski košarkaš igra svoju rookie sezonu u NBA ligi, obara mnoge rekorde i predvodi Dallas Maverickse u većini statističkih rubrika.

No ono što je možda jednako važno, Luka Dončić pravi je sportaš i velika osoba izvan terena. Osvojio je srca diljem svijeta, a to je nastavio raditi i nakon posljednje utakmice protiv Los Angeles Clippersa, koju su njegovi Mavericksi izgubili 121:112.

Nakon završetka utakmice, u kojoj je upisao već četvrti triple-double u svojoj rookie sezoni, Dončić je izuo tenisice, potpisao ih, pa darovao jednom očito teško bolesnom navijaču u prvom redu tribina.

Lani je uoči Božića nakon utakmice skinuo dres, potpisao ga i potom darovao klincu na kojeg je naletio pri pokušaju spašavanja jedne lopte.

Za one koji ne znaju, Luka Dončić vrlo često nalazi vremena za druženje s najmlađim fanovima, kako nakon tako i prije utakmica. Povezan je s navijačima i zbog toga ga mnogi vole, obožavaju i poštuju.

POTEZ DANA LUKA DONČIĆ

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider