Košarka
SPORTOVI
Košarka
Šiši u opakom društvu

Lude razmjene u NBA-u: Durant u Sunsima, Lakersi se riješili Westbrooka

Kevin Durant napast će titulu s Phoenix Sunsima.

Kevin Durant (Foto: Afp)

Bombastična vijest zakotrljala se jutros iz pera poznatog NBA novinara Adriana Wojnarowskog. Nakon ranijeg odlaska Jamesa Hardena u Sixerse i ostali članovi nekadašnjeg velikog trojca Brooklyn Netsa napustili su ovu franšizu.

Kyrie Irving je zatražio i dobio trade te završio kod Luke Dončića u Dallasu, dok je Kevin Durant otišao u Phoenix Sunse u još jednom velikom tradeu koji je obilježio veljaču u NBA ligi.

Netsi su dobro naplatili odlazak Duranta i T.J. Warrena za koje su iz Sunsa dobili Mikala Bridgesa, Jaea Crowdera, Cama Johnsona te još četiri nezaštićena izbora prve runde (2023., 2025., 2027. i 2029.) kao i pick swap 2028. godine.

Novi veliki NBA trojac igra s našim Šarićem

Durant će sad naslov pokušati napasti s Chrisom Paulom i Devinom Bookerom s kojima će činiti novi spektakularni NBA trojac kojem će pomagati nekadašnji prvi pick drafta, kojeg su Sunsi izabrali čak i ispred Dončića, Deandre Ayton.

Naravno, u Sunsima je i naš Dario Šarić pa se i njemu otvara prilika za mogući prsten ukoliko se Sunsi kliknu te odu daleko u narednim sezonama.

Lakersi odahnuli

Veliko slavlje je i u Los Angeles Lakersima. Napokon su se riješili Russella Westbrooka, možda i najveće pogreške LeBrona Jamesa, neslužbenog GM-a Lakersa.

U LA u drugom smjeru iz Utah Jazza stižu D'Angelo Russell, Malik Beasley i Jarred Vanderbilt, a u Salt Lake City osim Westbrroka idu i Juan Toscana-Anderson, Damian Jones te izbor prve runde drafta 2027. godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider