Košarka
SPORTOVI
Košarka
PRVACI ODRADILI ŠAMPIONSKI

Luda završnica regularne sezone u NBA ligi: Zubac izborio doigravanje, LeBron mora u play-in

Završila je regularna sezona NBA lige i sve je spremno za play-in utakmice te početak doigravanja.

LeBron James (Foto: Afp)

NBA liga posljednjeg je dana regularne sezone u pogon stavila svih 30 momčadi, a za neke pozicije se i dalje vodila žestoka borba.

Najzanimljiva je bila borba za izbjegavanje sedmog mjesta na zapadu, koje vodi u play-in, a za njega su se borile dvije momčadi iz Los Angelesa te branitelji naslova, Golden State Warriorsima.

Lakersima pobjeda nije bila dovoljna

Lakersi su bili u najtežoj situaciji, budući da im je trebala pobjeda protiv Jazza, ali i kiks jednog od dva konkurenta.

LeBron James i ekipa odradili su svoj posao te savladali momčad iz Salt Lake Cityja rezultatom 128:117. Luka Šamanić je za Jazz ubacio devet poena, uz tri skoka i dvije asistencije.

No, Clippersi i Warriorsi također su odradili svoje. Prvaci su odigrali šampionski i slavili kod Trail Blazersa rezultatom 157:101, dok su Clippersi u napetoj utakmici bili bolji od Phoenix Sunsa 119:114. 

LeBron na Goberta i Edwardsa

Lakersi tako moraju u play-in, gdje ih prvo čekaju Minnesota Timberwolvesi, a izgube li tu utakmicu, imat će još jednu šansu.

Timberwolvesi su tu osmu poziciju također dramatično izborili u direktnom okršaju s New Orleans Pelicansima. Slavili su rezultatom 113:108, uz poneke napetosti i na njihovoj klupi.

Pobjednik utakmice Lakersa i Wolvesa igrat će u doigravanju protiv Memphis Grizzliesa, dok će se poraženi imati priliku izboriti se za susrete protiv Denver Nuggetsa, s pobjednikom susreta Pelicansa i Thundera.

Thunder je posljednjeg dana savladao Grizzliese, a Dario Šarić nije nastupio.

Na istoku je od ranije sve već poznato. Tako će se tamo u doigravanju susresti Cavaliersi i Knicksi te 76-ersi i Netsi, dok će Bucksi i Celticsi čekati dvije ekipe iz play-ina, u kojem se nalaze Heat, Hawks, Raptors i Bulls.

Na zapadu su poznata dva susreta doigravanja. Iznenađenje sezone, Sacramento Kingsi, igrat će protiv Warriorsa, dok će veliki okršaj imati Phoenix Sunsi i Los Angeles Clippersi. Chris Paul i Kevin Durant protiv Kawhija Leonarda i Paula Georgea. Poslastica!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider