Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Košarka
IZRAZILA RAZOČARANJE LIGOM

Ima 203 cm visine te status seks-simbola, drži nekoliko WNBA rekorda, a danas je šokirala odlukom o prekidu karijere

30-godišnja Australka Liz Cambage odlučila je napustiti WNBA ligu čija je bila jedna od najvećih zvijezda.

Liz Cambage (Foto: Afp)

Jedna od najboljih i najpoznatijih te tabloidima svakako najmilijih košarkašica svijeta, Liz Cambage, odlučila je završiti svoju karijeru u najjačoj ligi svijeta, WNBA.

Ova 203 centimetra visoka Australka početkom ljeta raskinula je ugovor s ekipom Los Angeles Sparks, no nitko nije očekivao da će donijeti takvu odluku.

Nije poznat razlog ovakve odluke

Iako nije poznat razlog ovakve odluke, u svojoj oproštajnoj poruci navela je kako se nada da će liga osigurati bolje i sigurnije uvjete za svoje igračice. Pretpostavlja se kako tu misli na borbu protiv rasizma i šovinizma, uz kakve je par puta i sama bila vezana.

Cambage je vlasnica nekoliko rekorda, od kojih je najpoznatiji onaj za najviše postignutih poena u jednoj utakmici WNBA lige. To se dogodilo 2018. godine, kad je završila ligu kao njen najbolji strijelac, a u utakmici protiv New York Libertyja postigla je 53 poena.

Osim toga, poznata je po često provokativnim ispadima, a također radi kao model. Vrlo često je nazivana najseksepilnijom ženom svijeta višom od dva metra, putem čega je postala svojevrsni seks simbol, a na Instagramu je prati jedan milijun ljudi.

Najveću slavu ipak je stekla u rujnu 2019. godine, kad je gola pozirala za ESPN-ov Body Issue, nakon čega je dobila pohvale za hrabrost, ali i veliku podršku svih visokih žena svijeta.

Što je utjecalo na ovu odluku i čime se Liz, koju vrlo često možemo vidjeti u društvu holivudskih celebrityja, namjerava dalje baviti, vjerojatno ćemo saznati u idućim tjednima. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider