Košarka
SPORTOVI
Košarka
bio bi to kaos

U Zagreb stiže otac koji je veća zvijezda od svojih sinova: Ponudio ih Cedeviti?

Najstariji brat Ball član je Los Angeles Lakersa, a dvojica mlađe braće mogla bi stići u Zagreb.

Obitelj Ball na okupu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Košarkaški portal Sportando prenosi riječi neimenovanog izvora koji tvrdi da su košarkaška braća LaMelo i LiAngelo Ball ponuđeni hrvatskom prvaku Cedeviti! Planetarno popularna košarkaška obitelj, ponajviše zbog svog karizmatičnog oca LaVara Balla, privlači pozornost javnosti iz dana u dan, pa bi njihov dolazak u Zagreb bio u najmanju ruku zanimljiv.

LaVar Ball ispisao je LiAngela Balla sa UCLA sveučilišta, nakon što ga je isto suspendiralo zbog krađe u Kini. Podsjetimo, LiAngelo i još dvojica njegovih prijatelja košarkaša bili su glavni akteri krađe u čak tri elitne šangajske trgovine prošlog mjeseca, zbog čega ih je sveučilište suspendiralo do daljnjega.

Otac LaVar izgubio je živce s UCLA-jem i ovog ponedjeljka povukao svog sina sa sveučilišta, te mu sada traži novi angažman. Spominju se brojni klubovi u Europi i Japanu, a jedan od njih je i Cedevita. Litavski klub Lietkabelis već je odbio LiAngela uz poruku:

"Imamo slobodno mjesto među zaštitarima. S obzirom da oni imaju iskustva u tom polju...", poručio je trener Arturs Stalbergs.

LiAngelo je navodno najslabiji talent od trojice braće, za kojeg mnogi vjeruju da nikada neće ni zaigrati u NBA ligi. Lonzo je u Lakersima, LaMelo bi trebao njegovim stopama, a LiAngelo bi trebao znatno podignuti kvalitetu svoje igre da bi zaigrao u NBA ligi.

Ako otac LaVar Ball uspije angažirati svoja dva sina u jednom od klubova, to bi za istovremeno za njega značilo veliki rast popularnosti. Jer nijedan otac svijeta ne puni svjetske naslovnice kao LaVar Ball...

Kontroverzni otac LaVar diže prašinu u medijima kad god i gdje god stigne. Prvo je ispalio kako je njegov najstariji sin bolji igrač od Stepha Curryja, a onda je još malo dodao gasa i rekao kako bi u ''njegovo vrijeme'' on sredio jedan na jedan, ni više ni manje nego Michaela Jordana.

Američki mediji već ga uspoređuju s ludim očevima-trenerima tenisača odnosno sportaša iz pojedinačnih sportova gdje roditelji nekad izgube razum. Njih nije mali broj u svijetu, mi smo samo čuli za one najekstremnije primjere.

Mediji ga ismijavaju zbog priče s Jordanom, ali on je nakon toga otišao i korak dalje, te kaže kako će za svoja tri sina od velikih kompanija tražiti ni manje ni više nego milijardu dolara vrijedan ugovor za tenisice marke Big Baller Brand. Naravno, to bi bio najveći takav ugovor u povijesti čime bi preskočio Michaela Jordana.

Njegovi sinovi već voze skupocjene automobile iako su još uvijek tinejdžeri.

''100 tisuća dolara vrijedni BMW-i? Pa to je ništa za moje sinove, pa ne trebam ulagati u njihovo obrazovanje'', kazao je početkom godine ponosni otac.

Lonzo Ball već je stigao u NBA ligu, a s njim i kontroverzni otac LaVar. Uskoro će, čini se, i preostala dvojica sinova zaigrati na većoj sceni od dosadašnje srednjoškolske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider