Košarka
SPORTOVI
Košarka
protest u washingtonu

Iza ovog čina stoji snažna poruka: Zašto je LeBron igrao u različitim tenisicama?

LeBron James posjet glavnom gradu iskoristio je za protest protiv aktualne vlasti.

Tenisice LeBrona Jamesa (Foto: Twitter/Cleveland Cavaliers) (Foto: Twitter/Cleveland Cavaliers)

LeBron James po običaju je bio najbolji igrač Cleveland Cavaliersa u pobjedi protiv Washington Wizardsa 106:99. Kralj James ubilježio je treći uzastopni triple-double s 20 koševa, 12 skokova i 15 asistencija, a osim dobre igre pozornost je privukla i njegova neobična oprema.

LeBron se na utakmici u prijestolnici SAD-a pojavio s dvije različite tenisice – jednom crnom i jednom bijelom s natpisom ''jednakost'', poslavši tako jasnu poruku koju je dodatno pojačao i izjavama nakon utakmice.

''Očigledno znamo gdje smo sada i znamo tko je ovdje na čelu. Mi kao Amerikanci, bez obzira na boju kože, moramo razumjeti da se možemo zauzeti za nešto i raspravljati o tome. Ovo je prekrasna država i nikada nećemo dozvoliti jednoj osobi da diktira koliko smo krasni i moćni kao narod'', rekao je LeBron.

Iako ga nije imenovao, jasno je da je mislio na kontroverznog američkog predsjednika Donalda Trumpa. LeBron je već nekoliko puta kritizirao Trumpa, a prošle je sezone u znak protesta odbio spavati u hotelu koji nosi Trumpovo ime, s kojim Cavaliersi imaju potpisan ugovor.

Zanimljivo, LeBron nije završio utakmicu u svojim protestnim tenisicama: priznao je da ih je zbog praznovjerja zamijenio nakon lošeg prvog poluvremena.

"Nisam dobro odigrao prvo poluvrijeme, jako sam praznovjeran, pa sam ih zamijenio. Nisam bio dobar ni u drugom poluvremenu, da postoji treće poluvrijeme, opet bih zamijenio tenisice'', samokritičan je bio LeBron koji je upisao triple-double, ali uz vrlo loš šut iz igre (8/23). 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider