Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prestrogo?

Kralj je morao napustiti dvorac: LeBron zaradio prvo isključenje u karijeri!

Zvuči nestvarno, ali LeBron je tek u 15. NBA sezoni zaradio prvo isključenje.

LeBron James (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Cleveland Cavaliersi pobijedili su na domaćem parketu Miami Heat 108:97 i upisali devetu uzastopnu pobjedu. Više od nove pobjede Cavsa utakmicu je obilježilo isključenje LeBrona Jamesa, njegovo prvo u karijeri.

Poznat kao Kralj NBA lige, LeBron je osim na parketu oduševljavao i izvan njega. Najbolji košarkaš današnjice poznat je po vrlo korektnom ponašanju, a prvo isključenje doživio je tek u 15. NBA sezoni i 1290. utakmici. Sjajno postignuće kada se uzme u obzir koliko su današnji NBA suci laki na tehničkim pogreškama, iako je po mnogima i ovo isključenje bilo prestrogo.

LeBron je nakon jednog prodora i kontakta s protivničkim igračem mislio da je fauliran, ali suci se nisu oglasili. Prigovorio je sucu Kaneu Fitzgeraldu koji ga je odmah poslao u svlačionicu. Nogometnim rječnikom, izravni crveni karton iako je praksa da se za ovakve prekršaje prvo daje ''žuti karton''.

''Bila je to kulminacija nekoliko različitih radnji. Odmah nakon što na njemu nije dosuđen prekršaj uputio je zračni udarac, agresivno krenuo prema meni i nekoliko puta mi viknuo vulgarnosti u uho'', objasnio je svoju odluku nakon utakmice sudac Fitzgerald.

Isključenje se dogodilo krajem treće četvrtine pri rezultatu 93:70 za Cavse. Do kraja su izdržali i bez najboljeg igrača koji igra u sjajnoj formi i najzaslužniji je za veliki pobjednički niz. Sjajan je u pobjedi Cavsa bio Kevin Love s 38 koševa i devet skokova, dok je LeBron u 28 minuta stigao postići 21 koš uz 12 skokova. Heat je predvodio Dion Waiters s 21 košem. Ante Toni Žižić odigrao je jednu minutu i ostao bez učinka.

Bender počeo u petorci i ostao bez koša

Phoenix Suns su sa 104:99 slavili protiv Chicago Bullsa, a do pobjede ih je vodio raspoloženi Devin Booker koji je utakmicu završio sa 33 koša, od čega je pet trica, te devet skokova. T.J. Warren je ubacio 25 koševa za Phoenix, a Alex Len je ugrabio 18 skokova. Dragan Bender je utakmicu počeo u prvoj petorci, na terenu je proveo 22 minute, ali nije se upisao u strijelce (šut 0/2), no ugrabio je četiri skoka i upisao dvije asistencije.

Chicago je predvodio Justin Holiday sa 25 pogodaka, dok je Kris Dunn dodao 24 koša uz osam asistencija.

NBA rezultati, 29. studenog

Cleveland Cavaliers - Miami Heat 108:97
(Ante Žižić je igrao minutu za Cleveland, bez učinka)
Chicago Bulls - Phoenix Suns 99:104
(Dragan Bender je igrao 22 minute za Phoenix, bez koševa, četiri skoka i dvije asistencije)
Minnesota Timberwolves - Washington Wizards 89:92
Utah Jazz - Denver Nuggets 106:77
Sacramento Kings - Milwaukee Bucks 87:112

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider