Košarka
SPORTOVI
Košarka
"spreman je slušati ponudu"

Pa je li ovo moguće? LeBron James idućeg ljeta odlazi u Golden State Warriorse?

Svakakvih kombinacija smo se naslušali oko odlaska LeBrona Jamesa iz Clevelanda, ali ovako nešto...

LeBron zakucava pored igrača Golden Statea (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Potencijalni odlazak LeBrona Jamesa iz Clevelanda predstojećeg ljeta tema je još iz prošle sezone, a sada je dobila nevjerojatni nastavak. Ugledni ESPN-ov novinar Chris Haynes plasirao je vijest da je najbolji košarkaš svijeta spreman sjesti za isti stol s glavnim ljudima momčadi protiv koje već tri sezone zaredom igra u finalu - Golden State Warriorsa.

"Uz svo dužno poštovanje pobjedničkoj kulturi u Warriorsima, James je spreman slušati ponudu, ako je Golden State spreman istražiti načine kako da isprazni potreban "salary cap" za njega", napisao je novinar Haynes.

Mnogi očekuju da će James kao i 2010. godine napustiti Cavalierse, ali da će otići u redove najvećih rivala otkako je u ligi? To je možda i najveća glupost koju smo čuli u posljednjih nekoliko godina iz NBA lige!

"Da bi se stvar realizirala, Golden State bi mogao dogovoriti i s Kevinom Durantom da odbije opciju dodatne godine u svom ugovoru, pa potpiše za znatno manje novaca novi ugovor kao slobodan agent. Osim toga, ostatak momčadi morali bi popunjavati igrači u ligi koji su spremni igrati za minimalac pored svih tih zvijezda", prenosi Haynes.

Iako James voli Cleveland, njegov odnos s vlasnikom Danom Gilbertom u posljednje je vrijeme jako narušen i to je jedan od razloga zbog kojeg mnogi vjeruju da će odbiti opciju produljenja na godinu dana, vrijednu 36.5 milijuna dolara. A zainteresiranih klubova neće manjkat...

LeBron i Draymond Green u raspravi (Foto: AFP) LeBron i Draymond Green u raspravi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Podsjetimo, posljednjih se nekoliko mjeseci sve glasnije spominju Los Angeles Lakersi i Houston Rocketsi. Otkako su se u razmjeni igrača riješili Blakea Griffina, navodno su i Clippersi u igri, pa čak i mlada momčad Philadelphije.

No Warriorsi?!? Pa to nema nikakvog smisla. Rivalitet, pa čak i netrpeljivost između LeBrona i ostatka igrača Golden Statea, posebice Draymonda Greena, vidljiva je svakome tko je gledao ijednu njihovu međusobnu utakmicu. Nezamislivo je da LeBron zaigra za momčad najvećih rivala u karijeri.

Sve će biti puno jasnije tjedan ili dva nakon završetka sezone. Naime, LeBron nikada ne odugovlači sa svojom objavom što za njega slijedi. U roku dva tjedna je objavio da prvi put napušta Cleveland, a potom je istu stvar napravio kada se vraćao u svoj matični klub.

I još nešto. Ovu informaciju nije pustio bilo tko, već novinar koji godinama pomno prati upravo ova dva kluba u ovoj priči. Osim toga, Haynes je bio prvi koji je objavio da će Gordon Hayward prošlog ljeta postati novi igrač Boston Celticsa.

Nama i dalje zvuči kao najsmiješniji košarkaški trač godine...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider