Košarka
SPORTOVI
Košarka
jedan po jedan

LeBron James skinuo Mosesa Malonea, sljedeći je Shaq

Loše večeri imali su Darijom Šarić i Bojan Bogdanović u porazima Sixersa i Netsa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

LeBron James popeo se za još jedno mjesto na ljestvici najboljih strijelaca NBA povijesti. Za pobjedu Cleveland Cavaliersa od 112-108 nad Milwaukee Bucksima zabio je 34 koša i tako se popeo na osmo mjesto vječnih strijelaca preskočivši Mosesa Malonea (27,409 koševa). Shaquille O'Neal je sljedeći kojeg će James skinuti kada zabije 28.596 poena u karijeri.

Orlando Magic je sinoć nakon dva produžetka pobijedio Miami Heat sa 136-130. Nik Vučević je bio najučinkovitiji kod Magica sa 26 pogodaka i 12 skokova, Evan Fournier je također zabio 26, Elfrid Payton 22, a Serge Ibaka je ubacio 20.

Mario Hezonja i Damjan Rudež nisu igrali za Orlando kojem je ovo treća pobjeda nad Miamijem u zadnjih 19 susreta. Heat su predvodili Tyler Johnson i Hassan Whiteside sa 32 pogotka, a Whiteside je dodao i 15 skokova.

Orlando je osigurao produžetak pogotkom Sergea Ibake u zadnjoj sekundi. Miami je ispustio vodstvo od pet razlike u zadnjoj minuti regularnog dijela te prednost od četiri koša u zadnjih 40 sekundi prvog produžetka. Izjednačeni na 123-123 u drugom produžetku Fournier zabija tricu za Orlando, Ibaka pogađa šut s distance, a Payton dva slobodna za odvajanje od Miamija i pobjedu.

Philadelphia 76ers Darija Šarića su i sinoć doživjeli poraz. New Orleans Pelicans su ih pobijedili sa 108-93 i nanijeli im 21. poraz u 28 utakmica od početka prvenstva. Anthony Davis bio je najbolji strijelac utakmice, zabivši za Pelicanse 31 koš uz 16 skokova. Kod 76ersa najviše je zabio Ersan Ilyasova, 14 koševa, a Gerald Henderson je ubacio 13. Dario Šarić je odigrao 15 minuta i u tom je razdoblju zabio dva koša, ugrabio tri skoka i upisao tri asistencije te jednu ukradenu loptu.

Poraženi su i Brooklyn Nets Bojana Bogdanovića, u Torontu su ih sa 116-104 pobijedili Rapotorsi.
Kyle Lowry je za pobjedu domaćina zabio 23 koša, Norman Powell je dodao 21 i Toronto Raptorsi (20-8) su nanijeli deseti uzastopni poraz u gostima za Brooklyn.

Toronto nije gubio ni u jednom trenutku utakmice i jednom je čak imao prednost od 23 koša.
Rondae Hollis-Jefferson je predvodio Netse (7-20) sa 19 koševa, šest skokova i tri asistencije. Bojan Bogdanović, jedini igrač Netsa koji je započeo svih 27 utakmica ove sezone, u 18 minuta je ubacio pet koševa i upisao dvije asistencije. Amerikanac s hrvatskom putovnicom Justin Hamilton je odigrao 23 minuta i uz pet koševa upisao je 11 skokova i četiri asistencije.

Nets su imali šut od samo 36 posto iz igre kroz tri četvrtine, uključujući 26 posto s linije trice. Raptorsi su imali šut 49 posto, uključujući 44 posto s linije trice.

Od Los Angeles Lakersa Ivice Zubca bolji su bili Charlotte Hornets sa 117-113. Hornets u uspjeli nadoknaditi zaostatak od 19 koševa i pobijediti, a predvodi ih je Kemba Walker sa 28 pogodaka i 10
asistencija. Kod Lakersa najbolji je bio Jordan Clarkson koji je ubacio 25 koševa, dok je Nick Young dodao 24 Ivica Zubac je odigrao dvije minute i upisao samo jedan skok.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider