Košarka
SPORTOVI
Košarka
spektakl

LeBron James protiv bivšeg kluba u finalu NBA lige, Miami izbacio Boston

Prva utakmica finala na rasporedu je u srijedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Miami Heat igrat će u finalu NBA protiv LA Lakersa nakon što su u nedjelju u šestoj utakmici finala Istočne konferencije, koje se igra u Orlandu, sa 125:113 pobijedili Boston Celtics.

Bam Adebayo sinoć je ostvario rekord karijere s 32 koša i 14 skokova za pobjedu Miamija koji se u finale plasirao rezultatom 4:2 u seriji. Tyler Herro dodao je 19 koševa, od čega 11 u zadnjoj četvrtini.

Jimmy Butler ubacio je 22 koša, a Andre Iguodala 15 za prvo finale za Heat od 2014. godine. Duncan Robinson dodao je 15 poena, a Goran Dragič 13.

gol expired Igraču Cibalije usred utakmice sletjela ptica na leđa, sjajno je reagirao divider

Kod Celticsa najbolji je bio Jaylen Brown s 26 pogodaka, dok je Jayson Tatum upisao 24 uz 11 asistencija, a Marcus Smart i Kemba Walker svaki po 20 koševa.

Prva utakmica finala na rasporedu je u srijedu.

"Imat ćemo zdravo poštovanje prema našem sljedećem protivniku", izjavio je nakon utakmice trener Heata Erik Spoelstra, koji je osvojio NBA naslov 2012. i 2013. kada je za Miami igrala zvijezda Lakersa LeBron James. "Znamo s kim igramo."

Heat je nadoknadio zaostatak od šest koševa u zadnjoj četvrtini kada je Butler pogodio slobodno bacanje, a Herro zabio tricu i onda dodao još jedan koš za 96:96 nešto više od sedam i pol minuta do kraja. Miami dolazi u vodstvo 104:102 pet i pol minuta prije kraja nakon prekršaja Daniela Theisa, a Adebayo je precizan s linije slobodnih bacanja. To je bio početak serije od 13:0 kojom je Heat zapečatio pobjedu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider