Košarka
SPORTOVI
Košarka
prestigao Kareema

LeBron James promašio za produžetke, ali je postao najbolji strijelac u povijesti NBA lige

Najviše koševa u povijesti NBA-a postigao je LeBron James.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zvijezda Los Angeles Lakersa LeBron James postao je u subotu najbolji strijelac u povijesti NBA lige, u regularnom dijelu sezone i doigravanjima, prestigavši Kareema Abdula-Jabbara, još jednu ikonu Lakersa iz 70-ih i 80-ih godina.

Nakon što je u porazu Lakersa od Golden State Warriorsa (115-117) zabio 26 koševa, James je stigao do 44.152 koševa ukupno, tri više od Abdula-Jabbara.

Abdul-Jabbar, bivši centar Milwaukee Bucks,a a onda i Lakersa, još uvijek je najbolji strijelac u povijesti lige u regularnom dijelu sezone sa 38.387 koševa, ispred Karla Malonea (36.928) i Jamesa (36.526).

Golden State Warriors su kod kuće sa 117-115 bili bolji od Los Angeles Lakersa, a do pobjede ih je predvodio Klay Thompson sa 33 koša od čega su tri trice pred sam kraj utakmice.

Lakersi su ispustili prednost od šest koševa koje su imali pred kraj utakmice, a onda su dobili priliku za izjednačenje kod rezultata 117-114 nakon što je na Le Bronu Jamesu napravljen prekršaj u pokušaju trice 2.4 sekundi do kraja, ali je James promašio dva od tri slobodna bacanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider